Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Economiei vrea să stopeze criza economică

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei a elaborat Planul de acțiuni privind atenuarea efectelor crizei economice.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Ministerul Economiei a elaborat un set de acțiuni orientate spre atenuarea efectelor crizei economice pentru perioada anilor 2015-2017. Documentul a fost transmis spre examinare Guvernului și este prezentat pentru consultări publice.

Bani - Sputnik Moldova
Expert: Moldova este în criză, bugetul – tensionat

„Planul conține un set de acțiuni care au menirea de a reanima economia țării, astfel încât deja în anul 2016 aceasta să revină pe o traiectorie ascendentă”, susţine ministerul. 

Prioritățile Planului anticriză vizează asigurarea stabilității macroeconomice, debirocratizarea şi demonopolizarea mediul de afaceri, diminuarea poverii administrative și fiscale, atragerea investițiilor în toate sectoarele economiei naționale și promovarea unor politici comerciale eficiente.

Planul de acţiuni privind atenuarea efectelor crizei economice reflectă viziunea Ministerului Economiei de redresare a economiei naționale și cuprinde măsuri reformatoare și cu caracter stimulator, care pot fi realizate cu eforturi comune și prin acțiuni coordonate ale tuturor autorităților publice, cu suportul partenerilor de dezvoltare și societății civile, fără de care reformele ambiţioase propuse nu vor avea sorţi de izbândă.

Fluxul de știri
0