Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova – ţara minunilor! – 4

Abonare
Paşaportul a fost pierdut fără urmă.

CHIŞINĂU, 24 aug – Sputnik. Paşaportul adolescentei care a dispărut în timpul îmbarcării la cursa aeriană Chişinău-Lisabona nu a fost găsit. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Daniela Mânzatu, a declarat pentru Sputnik că în urma anchetei interne desfăşurată de Poliţia de Frontieră, actul de identitate nu a fost găsit.

Paşaportul unei pasagere care se îmbarca pe cursa aeriană Chişinău – Lisabona a dispărut fără urmă practic din mâinile acesteia. Incidentul s-a întâmplat la 10 august. O familie de moldoveni, doi maturi şi două fete minore, se întorceau în Portugalia după o vacanţă petrecută în Patrie. La înregistrare, familia a prezentat patru paşapoarte. Este vorba despre  paşapoarte biometrice ale Republicii Moldova. Dar după ce bagajele de mână au fost trecute prin scanner şi familia a ajuns în faţa ghişeului de verificare a paşapoartelor, s-a stabilit că unul din cele patru documente lipseşte, şi anume paşaportul uneia dintre fete care are 16 ani.

Semne rutiere soroca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova – ţara minunilor!

Mânzatu susţine că în timpul anchetei au fost verificate înregistrările video, dar nu s-a depistat momentul în care paşaportul a fost pierdut.

„Poliţia de Frontieră a încheiat ancheta internă. Nu cunoaştem în ce circumstanţe a fost pierdut paşaportul”, a declarat Mânzatu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră a precizat pentru Sputnik că aparatul cu raze X de control a bagajelor de mână, unde părinţii susţineau că ar fi căzut paşaportul fetei, a fost dezasamblat.

Aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova – ţara minunilor! – 2

„Aparatul a fost desfăcut în prezenţa părinţilor, dar paşaportul nu a fost găsit în interior. Scanerul este construit în aşa mod încât este imposibil să cadă vreun obiect în interiorul lui”, a declarat Mânzatu.

Poliţia de Frontieră susţine că nu a încălcat regulamentul de securitate a bagajelor, nici atunci când pasagerii au pus poşeta pe banda scannerului şi nu în coş. „Regulamentul prevede că în coş pe bandă obligatoriu se pun hainele, obiectele din metal, telefonul, ceasul, aparatele foto, video, dar nu şi geanta”, a explicat Mânzatu.

De asemenea, din materialele video se vede că mama fetei stă cu geanta deschisă până a se apropia de scanner şi în momentul când pune poşeta pe banda aparatului.

Materialele video analizate mai indică faptul că familia respectivă s-a îmbarcat mai devreme şi la cursa Chişinău-Viena, unde a prezentat patru paşapoarte. „Din imagini este clar că la controlul paşapoartelor sunt prezentate 4 acte de identitate. După control femeia a pus în geantă paşapoartele, dar nu le-a verificat mai ales că două dintre ele erau în copertă”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Mama adolescentei, Veronica Munteanu,  a scris o cerere în care a solicitat Poliţiei de Frontieră să fie încetată căutarea. Aceasta a decis să-i perfecteze minorei un alt paşaport, cu care a plecat în Portugalia.

Fluxul de știri
0