Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova – ţara minunilor! – 2

© Sputnik / Rodion ProcaAeroport
Aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Triunghiul Bermudelor s-a mutat deasupra Moldovei?

CHIŞINĂU, 14 aug – Sputnik. Un paşaport al unei pasagere care se îmbarca la cursa aeriană Chişinău – Lisabona a dispărut fără urmă practic din mâinile acesteia. Incidentul s-a întâmplat luni pe Aeroportul Chişinău. O familie de moldoveni, doi maturi şi două fete minore, se întorceau în Portugalia după o vacanţă petrecută în Patrie.

La înregistrare, familia a prezentat patru paşapoarte. Este vorba despre  paşapoarte biometrice ale Republicii Moldova. Dar după ce bagajele de mână au fost trecute prin scanner şi familia a ajuns în faţa ghişeului de verificare a paşapoartelor, s-a stabilit că unul din cele patru documente lipseşte, şi anume paşaportul uneia dintre fete care are 16 ani.

„Este foarte straniu. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat. Este o premieră”, a declarat pentru Sputnik, Daniela Mânzatu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră a Moldovei. 

Semne rutiere soroca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova – ţara minunilor!

Mama adolescentei, Veronica Munteanu, este convinsă că paşaportul ar fi dispărut în timp ce poşeta trecea prin scanner. Ea spune că a pus actele în geantă pe care a pus-o pe bandă. Poşeta era cu fermoarul deschis, iar când a ieşit din scanner tot ce se afla în ea era împrăştiat pe banda rulantă. Femeia este sigură că paşaportul ar fi căzut în scanner. 

Daniela Mânzatu a declarat că o echipă de tehnicieni a dezasamblat scanerul, dar nu a găsit nimic în interior. „Scanerul a fost cercetat de specialiştii care gestionează acest aparat. Ei au declarat că scanerul este construit în aşa mod încât este imposibil să cadă vreun obiect în interiorul lui”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Acum, Poliţia de Frontieră investighează mai multe versiuni. „Nu facem publice deocamdată aceste ipoteze. Sunt analizate minuţios toate înregistrările video de pe traseul parcurs de aceşti pasageri, de la primul pas al înregistrării până la momentul depistării că paşaportul lipseşte. Sunt cercetate toate mişcările lor”, a declarat Mânzatu.

Potrivit ei, nu este exclus că pasagerul a pierdut paşaportul în timp ce se deplasa spre scanner, sau documentul a nimerit pe neobservate în alt bagaj al familiei. Concluziile însă vor fi prezentate după încheierea anchetei.

„Dacă se va stabili că paşaportul a dispărut din vina Poliţiei de Frontieră, atunci instituţia îşi va asuma toată responsabilitatea şi cheltuielile”, a declarat Mânzatu.

„Nu avem nici un interes să nu permitem cetăţenilor noştri să plece peste hotare”, a continuat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Detaliile anchetei interne desfăşurată de Poliţia de Frontieră vor fi anunţate în prima parte a săptămânii viitoare.

Spre Lisabona au plecat doar tatăl şi una dintre fete. Mama cu minora de 16 ani aşteaptă rezultatele anchetei. Această familie de moldoveni este stabilită de mai mulţi ani în Portugalia.

Fluxul de știri
0