Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova – ţara minunilor!

© facebook.com/Ziarul-NostruSemne rutiere soroca
Semne rutiere soroca - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe traseele naţionale sunt instalate indicatoare rutiere care induc în eroare conducătorii auto.

CHIŞINĂU, 11 aug – Sputnik. Un indicator rutier care mai mult induce în eroare, decât ghidează şoferii este instalat pe traseul spre Soroca şi Otaci. Un cititor al Ziarului Nostru din Soroca a trimis la redacţie o imagine foto din care două indicatoare plasate la un pas unul de altul indică distanţă diferită până la Soroca şi Otaci.

Şoferii care se uită la primul indicator înţeleg că până la Soroca mai au de parcurs 7 kilometri, iar până la Otaci – 26 de km.

Al doilea indicator însă informează conducătorii auto că până la Soroca sunt 12 km, iar până la Otaci – 42 km.

Sputnik a luat legătura cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor ca să afle logica acestei situaţii. La serviciul de presă al instituţiei ni s-a răspuns că „acum la minister are loc o reformă de personal, de aceea este mai bine să sunăm în anticamera ministrului”.

În anticameră am fost ghidaţi către şeful Direcţiei transport rutier, Gheorghe Ambrozie. Aici însă nimeni nu a fost de găsit pentru a ne da o explicaţie.

Sputnik a realizat un sondaj de opinie printre şoferi pentru a afla care este prima reacţie a acestora când văd astfel de indicatoare.

„Din ceea ce văd, pot face doar o concluzie: bani pentru reparaţia drumului s-au găsit, iar pentru o aritmetică elementară – nu”, a declarat pentru Sputnik, unul dintre conducătorii auto.

Un alt participant la trafic a spus că prima sa reacţie este nedumerirea. „Straniu, cum persoanele responsabile de instalarea indicatoarelor nu au observat ce au instalat”.

„Din ceea ce vedem la această intersecţie, este clar că în Moldova mai degrabă trebuie să credem în sistemele de navigare GPS, care sunt mai sigure decât indicatoarele rutiere”, a declarat un alt conducător auto pentru Sputnik. 


Fluxul de știri
0