Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stații de așteptare inedite la Ialoveni-2

© Sputnikstaţie остановка
staţie остановка - Sputnik Moldova
Abonare
Ia, covorul moldovenesc, casa părintească sunt reprezentate în culori vii pe pereţii stațiilor de așteptare din Ialoveni.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik, Cristina Danuţa. Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a declarat pentru Sputnik că până pe data de 27 august, când marcăm Ziua Independenței Republicii Moldova, toate stațiile de așteptare din centrul orașului Ialoveni, 17 la număr, vor fi decorate cu elemente naționale.

Până la 27 octombrie, când va fi marcat hramul orașului Ialoveni, de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, în oraș vor fi renovate toate cele 40 de stații. 

tricolor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Stații de așteptare inedite la Ialoveni

„Avem deja 11 stații decorate. Azi vom mai decora o stație. Acum confecționăm panouri speciale pentru ca cetățenii să aibă unde își publica informația. Nu avem cheltuiți mulți bani, cred că până acum am cheltuit în jur de 9 mii de lei pentru cele 11 stații care sunt deja gata”, a declarat Armașu.

Pentru munca depusă la amenajarea și decorarea stațiilor de așteptare, Primăria  Ialoveni nu a cheltuit nici un ban, deoarece s-au găsit voluntari care au muncit fără a fi remunerați. 

Svetlana Sainsus a participat la decorarea a patru stații din cele unsprezece. Ea a declarat pentru Sputnik că, o stație este vopsită timp de o zi, cam de la 9 dimineața până la ora 18:00.

„Eu voi merge la toate să ajut, mă voi duce deoarece este ca și cum ai face curat în casa ta sau în ograda ta”, a spus Sainsus.

Pentru renovarea tuturor stațiilor din Ialoveni vor fi cheltuiţi în jur de 29-30 de mii de lei.

 

Fluxul de știri
0