Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stații de așteptare inedite la Ialoveni

© Sputniktricolor
tricolor - Sputnik Moldova
Abonare
În orașul Ialoveni stațiile de așteptare au fost decorate cu domnişoare în ii, pe fundalul tricolorului.

CHIŞINĂU, 10 aug – Sputnik. Este o inițiativă a unui grup de voluntari, în special studenți, care s-au inspirat din colecția de tablouri ”Mândre, maci și spicul de grâu” a tânărului pictor moldovean Mihai Ungureanu, student la Academia de Arte din Veneția, Italia.

Președintele raionului, Anatol Dimitriu, care este un admirator al operei lui Mihai Ungureanu, sau Mihu, cum își semnează acesta tablourile, a spus pentru Sputnik că este mândru de tinerii din Ialoveni care au dovedit că le pasă de modul în care arată orașul lor.

„A avut mare importanță implicarea tinerilor care au schimbat la față stațiile auto din Ialoveni. Au făcut un lucru foarte bun, este o muncă extraordinară”, a declarat Dimitriuю

„Multă lume crede că asta costă foarte mult. Nu este adevărat. Implicarea este cea mai importantă în acest caz”, a adăugat preşedintele raionului.

Într-un interviu pentru Sputnik, pictorul Mihai Ungureanu a spus că, „la început lucrările erau axate mai mult pe ie, iar mândrele erau în planul doi. Acum mândrele au prins și la chip, la zâmbet și au devenit mai aproape de spectator.”

Tinerii și-au propus inițial să decoreze 7 stații de aşteptare. Ulterior, iniţiativa s-a extins la toate cele 30 de stații din Ialoveni. 


Fluxul de știri
0