Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cușnir: odată cu plecarea lui Lev Durov, cinematografia a pierdut enorm

© Sputnik / Александр Поляков / Accesați arhiva multimediaЛев Дуров и Екатерина Дурова в спектакле "Метеор"
Лев Дуров и Екатерина Дурова в спектакле Метеор - Sputnik Moldova
Abonare
Un actor de nivelul lui Lev Durov va fi greu de înlouit, consideră Grigore Cușnir, producătorul a două pelicule în care Durov a jucat rolul principl.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Cu stingerea din viață a lui Lev Durov, cinematografia a pierdut foarte mult, un actor de asemenea nivel este greu de înlocuit, a declarat joi pentru Sputnik Moldova Grigore Cușnir – producătorul a două filme moldo-ruse, ”Tangou deasupra prăpastiei” (1997) și ”Caracter de bărbat” (1999) în care a jucat Lev Durov.

Lev Durov a decedat în noaptea spre joi, la Moscova, după o boală îndelungată. Artistul poporului a murit în secția de reanimare a Spitalului orășenesc nr.1. În ajun, acesta a fost operat de urgenţă. Despre internarea artistului s-a aflat la 7 august, starea lui era evaluată ca fiind extrem de gravă. Medicii l-au diagnosticat pe Durov cu o pneumonie complicată.

Юбилейный вечер Льва Дурова - Sputnik Moldova
Rusia
A murit legendarul actor rus Lev Durov

”Lev Durov era un om plăcut și foarte interesant, nemaivorbind de calitățile lui profesionale. Uneori, în timpul filmărilor, el adăuga expresii și fraze care erau mult mai reușite decât cele din scenariu. Un om foarte comunicativ, el găsea limbă comună cu toți, era un povestitor minunat. Un om mai iscusit în povestirea bancurilor nu am întâlnit. Lev Durov avea o capacitate de muncă extraordinară. Uneori filmările se terminau la  ora patru dimineaţa, iar la nouă era din nou pe platoul de filmare. Deși era octombrie și era frig. Adesea filmările aveau loc în condiții foarte grele. De exemplu, pe Nistru, cu scene de bătăi pe apă”, a povestit Cușnir.

Lev Durov s-a filmat în rolul principal în aceste două filme regizate de Igor Talpă, care nu mai este nici el în viaţă.

”El a jucat două roluri în filmele noastre, dar are la activ mai mult de 150. Nu oricine este în stare să facă asemenea lucruri. Trebuie să spunem că Durov lucra până la epuizare. În acelaşi timp, a fost un actor foarte original. Durov a fost unic. Atunci când am ales actorii pentru film, nu ne imaginam pe altcineva în locul lui Lev Konstantinovici. Deși era cunoscut și popular, el era foarte simplu în comunicare. Ne-am înțeles repede asupra tuturor condițiilor. Nu a lipsit niciodată de la filmări, deși permanent zbura de la Moscova la Chișinău. Capacitatea sa de muncă a fost ieşită din comun”, a continuat Cușnir.

Potrivit lui, în timpul filmărilor, Durov a îndrăgit foarte mult Moldova.

”El a îndrăgit foarte mult Moldova, i-au plăcut locuitorii de aici, atmosfera. În timpul filmărilor erau şi situații stresante, tensiuni psihice, dar cu Lev Durov nu am avut așa ceva. Atunci când a avut loc premiera, el a vorbit foarte frumos despre Moldova, despre oamenii ei. Sunt fericit că am avut ocazia să cunosc un asemenea om și să comunic cu el în diferite situații – pe platoul de filmare și în afara lui”.

Actorul, regizorul, Artistul Poporului din URSS, Lev Durov, s-a născut la 23 decembrie 1931, la Moscova. Familia Durov face parte din cunoscuta dinastie a actorilor ruși de circ. În 1967, Durov a început să joace la Teatrul de pe Malaia Bronnaia.

Lev Durov a început să se filmeze în 1954 și s-a produs în aproximativ 200 de roluri. Cele mai cunoscute sunt ” D'Artagnan și ce tei mușchetari”, "Calvarul", ”Șaptesprezece clipe ale primăverii” şi multe altele.

Fluxul de știri
0