Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Moldova vor fi create structuri NATO

© Flickr / Medien BundeswehrНАТО
НАТО - Sputnik Moldova
Abonare
În toamnă la Chişinău va fi deschis un Birou al NATO.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. La Chişinău va fi deschis un Birou al NATO. Decizia a fost luată la ultima şedinţă a miniştrilor Apărării din ţările membre NATO. 

Ministrul român al Apărării, Mircea Duşa, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă comună cu omologul său moldovean Anatol Şalaru, la Bucureşti, că acest birou va avea menirea să pregătească integrarea pe standarde NATO a armatei Republicii Moldova. 

НАТО - Sputnik Moldova
Politică
Cibotaru: RM este interesată de un Oficiu al NATO la Chişinău

Potrivit ministrului român, acest birou al NATO la Chişinău va deveni funcţional în lunile septembrie – octombrie. „Noi vom fi un real sprijin al Ministerului Apărării din Moldova în elaborarea acestor documente”, a declarat Duşa. 

În cadrul biroului vor activa cinci-şase specialişti din ţările NATO care vor ajuta ministerul moldovean al Apărării să adapteze legislaţia şi documentele de organizare a armatei moldoveneşti la standardele Alianţei Nord-Atlantice.

Anatol Salaru Анатол Шалару - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șalaru vrea ca Moldova şi România să aibă o armată unică

Ministrul Duşa a mai spus că România va sprijini Moldova în drumul euroatlantic şi tehnic şi material. 

„Biroul NATO este pentru a sprijini aderarea Moldovei la NATO”, a declarat ministrul Duşa.

„În acest context vom crea şi un batalion mixt româno — moldovean, cel mai probabil cu sediul la Iaşi”, a adăugat Duşa. 

Despre data aderării Moldovei la NATO, în opinia ministrului român, se va putea discuta în funcţie de cum vor fi parcurşi paşii de adaptare la standardele NATO. 


Fluxul de știri
0