Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Apă-Canal Chişinău va solicita din nou majorarea tarifelor la apă

© Sputnik / Miroslav RotariRobinet Apa-Canal Chisinau
Robinet Apa-Canal Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” va solicita din nou majorarea tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare.

CHIŞINĂU, 20 aug – Sputnik, Mariana Râţoi.  Experții întreprinderii„Apă-Canal Chişinău” vor solicita repetat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifului la apă şi canalizare. 

Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ANRE respinge cererea de majorare a tarifelor la apă

Compania pregăteşte un nou set de documente prin care justifică necesitatea majorării tarifului. Asta după ce în luna iulie S.A."Apă-Canal Chişinău” a cerut majorarea cu 40 la sută a tarifului la apă și canalizare, acesta urmând să crească de la 9 lei și 19 bani până la 14 lei pentru un metru cub de apă. 

Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doar 44% din populaţia RM beneficiază de servicii de alimentare cu apă

ANRE a respins însă solicitarea întreprinderii de a majora tarifele, motivând că documentele prin care aceasta își argumentează cererea nu sunt complete.

“În prezent, Apă-Canal Chişinău pregătește un șir de documente și calcule ce ar argumenta necesitatea creșterii tarifelor la apă și canalizare. În toamnă, toate documente necesare vor fi depuse la ANRE”, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al “Apă-Canal Chișinău”, Elena Danu.

Tarifele la apă şi canalizare au fost majorate ultima dată în anul 2009. Potrivit datelor furnizate de S.A.„Apă-Canal Chișinău”, datoriile consumatorilor pentru apa folosită s-au ridicat de la începutul anului până la 200 de mii de lei.

Fluxul de știri
0