Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE respinge cererea de majorare a tarifelor la apă

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaВода, APĂ
Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE consideră neîntemeiate argumentele expuse de S.A. “Apă-Canal Chișinău” privind aprobarea noilor tarife.

CHIŞINĂU, 24 iul – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a respins solicitarea de S.A. “Apă-Canal Chișinău” de a majora tarifele. ANRE a informat printr-o scrisoare oficială operatorul că „în prezent nu există temei pentru examinarea și aprobarea noilor tarife pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare furnizate de “Apă-Canal Chișinău”, atâta timp cât nu s-a respectat cadrul legal”.

Кран в ванной комнате - Sputnik Moldova
”Apă-Canal” solicită majorarea tarifelor la apă cu 40%

ANRE a recepționat la 13 iulie solicitarea privind examinarea posibilității aprobării noilor tarife pentru serviciul public de alimentare cu apa și canalizare. "Apă-Canal Chişinău” a cerut majorarea cu 40 la sută a tarifului la apă și canalizare, acesta urmând să crească astfel de la 9,19 lei până la 14 lei pentru un metru cub de apă.

Pentru înaintarea cererii de avizare a tarifelor, conform procedurii, S.A. „Apă-Canal Chișinău” urma să prezinte Agenției cheltuielile de bază, consumul tehnologic, pierderile de apă în sistemul public de alimentare cu apă și canalizare, cât si alte materiale justificative.

Luând în considerare faptul că operatorul nu a întrunit condițiile expuse mai sus și pornind de la cadrul legal existent, ANRE a respins cererea de majorare a tarifelor. 

 

Fluxul de știri
0