Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kissinger despre relaţia cu Rusia: SUA nu învaţă din propriile greşeli

© Sputnik / Dmitriy GornostaevHenry Kissinger
Henry Kissinger - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul secretar de stat al SUA a vorbit într-un interviu pentru The National Interest despre problemele de politică externă ale ţării sale şi şi-a expus punctul de vedere în problema conflictului ucrainean şi a relaţiilor dintre Occident şi Rusia.

CHIŞINĂU, 20 aug – Sputnik. Statele Unite nu trebuie să participe la conflictele internaţionale dacă nu pot evalua din start consecinţele acestora, iar în acest sens Washingtonul nu învaţă din propriile greşeli, a declarat fostul şef al Departamentului de Stat al SUA, Henry Kissinger, într-un interviu pentru publicaţia The National Interest.

Victor Ciobanu - Sputnik Moldova
SUA şi Statele Unite ale Europei sau Noua Ordine Mondială

Răspunzând la întrebarea despre politica agresivă a „vulturilor” de la Washington, care tind să „frângă” guvernarea rusă, Kissinger a declarat că ei se vor conduce de această poziţie până când „vor evalua consecinţele”.

„Problema tuturor războaielor americane de după cel de al Doilea Război Mondial constă în incapacitatea de a raporta strategia la posibilităţile interne ale ţării”, a explicat el.
Vorbind despre criza din Ucraina, Kissinger a menţionat că, în opinia lui, criza ucraineană se transformă într-o strategie. „Când citeşti despre faptul că de partea Ucrainei luptă unităţi musulmane, înţelegi că simţul măsurii a fost pierdut”, a apreciat acesta.

Potrivit lui, „Occidentul are dubii dacă să ia asupra sa refacerea economică a Greciei şi, desigur, el nu intenţionează să transforme Ucraina într-un proiect propriu unilateral. Iată de ce este necesar de a studia, cel puţin, posibilitatea unei anumite interacţiuni dintre occident şi Rusia în contextul Ucrainei, fără a lega acest lucru de vre-un anumit bloc militar”, opinat el.

“Dacă noi vedem Rusia ca o mare putere, trebuie să stabilim, în faza incipientă, dacă putem împăca interesele ei cu necesităţile noastre (ale SUA – nota red.)”, — consideră Kissinger.

Fluxul de știri
0