Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei medici din Moldova au fost condamnaţi la închisoare pentru malpraxis

© Sputnik / Тиханов / Accesați arhiva multimediaПрофессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце
Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Abonare
Patru medici de la Centrul Mamei şi Copilului au fost anchetaţi pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale.

CHIŞINĂU, 13 aug – Sputnik. Trei medici de la Centrul Mamei şi Copilului au fost condamnaţi la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru malpraxis. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, procurorul Maria Vieru, a declarat pentru Sputnik că este vorba despre un medic ginecolog-obstetrician, moaşa-şefă şi şefa de studii la Catedra obstetrică şi ginecologie. Cei trei lucrători medicali au mai fost privaţi de  dreptul de a practica medicina timp de 4 ani.

Приморский центр микрохирургии глаза во Владивостоке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Instrumentele chirurgicale nesterile: cauza infectării de la „Sfânta Treime”

„Un alt ginecolog-obstetrician care era de gardă a fost achitat”, a declarat Vieru. 

Sentinţa a fost pronunţată joi de Judecătoria Botanica din Chişinău. 

syringe - Sputnik Moldova
Accidente
Penal: un medic a cerut bani ca să nu amâne în mod repetat o operaţie

Doi ginecologi-obstetricieni, moaşa-şefă şi şefa de studii la Catedra obstetrică şi ginecologie din cadrul Centrului Mamei şi Copilului au fost acuzaţi de încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale.

Procuratura sectorului Botanica a solicitat condamnarea inculpaţilor la câte 3 ani închisoare cu privarea de dreptul de a practica medicina timp de 5 ani.

Acum trei ani,  primind naşterea unei gravide, învinuiţii nu au monitorizat corespunzător evoluţia travaliului, nu au depistat instalarea suferinţei acute fetale şi starea gravă a fătului şi au aplicat cu întârziere procedeele de resuscitare a nou-născutului. În rezultatul inacţiunilor medicilor, a avut loc lezarea cerebrală definitivă a copilului nou-născut, care a suferit „asfixie obstetricală gravă” şi a cauzat invaliditatea ulterioară a acestuia. 

La începutul acestui an, copilul a decedat.

Procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală şi au dispus efectuarea expertizei medico-legale. În concluzia Centrului de Medicină Legală de la Chişinău se arată că nu există culpa medicilor în acest caz. 

Procurorii au dispus efectuarea aceleiaşi expertize de către Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti, care a apreciat că evoluţia travaliului nu a fost monitorizată corespunzător de către medici şi ar fi putut fi eventual corectată prin efectuarea operaţiei cezariene.

 

Fluxul de știri
0