Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instrumentele chirurgicale nesterile: cauza infectării de la „Sfânta Treime”

© Sputnik / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaПриморский центр микрохирургии глаза во Владивостоке
Приморский центр микрохирургии глаза во Владивостоке - Sputnik Moldova
Abonare
La Spitalul „Sfânta Treime” nu este respectat procesul de sterilizare şi prelucrare a instrumentelor chirurgicale.

CHIŞINĂU, 10 aug – Sputnik. Cauza infectării celor 10 pacienţi de la Spitalul „Sfânta Treime” din capitală este nerespectarea etapelor de sterilizare şi prelucrare a instrumentelor chirurgicale. Concluzia a fost formulată de o comisie specială din cadrul Direcţiei Sănătate a Primăriei Chişinău.

medicina - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procuratura investighează „fenomenul” de la Spitalul „Sfânta Treime”

Zece pacienţi de la acest spital au suferit complicaţii după operaţia de înlăturare a cataractei. După ce li s-a făcut intervenţia chirurgicală, bolnavii au început să nu mai vadă cu ochiul operat şi să se confrunte cu o infecţie, originea căreia nu era clară.  

Ruxanda GLAVAN - Sputnik Moldova
Societate
Când vom afla de ce şi-au pierdut vederea pacienţii „Sfintei Treimi” ?

Şeful Direcţiei sănătate din cadrul primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu, a declarat luni că „este vorba despre lacune în organizarea procesului de dezintoxicare chimică a instrumentelor medicale şi cunoştinţe precare a personalului medical privind sterilizarea şi prelucrarea instrumentelor folosite în intervenţiile chirurgicale”.

„A fost emis un ordin cu privire la sancţionarea disciplinară a şefului spitalului, Oleg Crudu, prin aplicarea unei mustrări, iar şeful blocului operator şi medicul epidemiolog vor fi eliberaţi din funcţie”, a declarat Moldovanu.

Măsuri disciplinare vor fi aplicate şi în privinţa altor angajaţi ai spitalului antrenaţi în operaţiile care au cauzat infectarea pacienţilor. 

În spital a mai rămas un singur pacient din cei 10 care au suferit complicaţii la ochii după intervenţia chirurgicală. Starea acestuia, potrivit lui Moldovanu, este satisfăcătoare. 


Fluxul de știri
0