Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Penal: un medic a cerut bani ca să nu amâne în mod repetat o operaţie

© Flickr / ZaldyImgsyringe
syringe - Sputnik Moldova
Abonare
Un medic s-a ales cu dosar penal, după ce ar fi estorcat patru sute de lei de la ruda unei paciente.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Un medic anesteziolog a fost reţinut în flagrant pentru acte de corupţie, a anunţat serviciul de presă al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA).

Este vorba, potrivit sursei, despre un medic anesteziolog-reanimatolog de la IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie din mun. Chişinău. Acesta a fost reţinut în flagrant pentru luare de mită. Bănuitul ar fi pretins 400 de lei de la ruda unei paciente internată cu arsuri grave, care avea nevoie de o intervenţie chirurgicală urgentă. Medicul ar fi ameninţat că va amâna în mod repetat operaţia de transplant, dacă nu-i vor fi oferiţi banii. Sursa a mai notat că pacienta care avea nevoie de operaţie are 89 de ani şi se afla într-o stare extrem de gravă. Cu toate acestea, operaţia fusese anterior amânată.

Ofițerii Direcției combaterea corupției au desfășurat acțiuni speciale de investigații și ulterior, sub controlul acestora, reclamanta a transmis banii ceruţi. Medicul a fost reţinut în flagrant la locul de muncă, asupra sa fiind depistată suma de bani estorcată de la reclamantă.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală, iar materialele dosarului urmează să fie transmise în judecată.

Fluxul de știri
0