Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a schimbat procedura de obţinere a permisului auto

Abonare
Noi reguli la susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

CHIŞINĂU, 13 aug – Sputnik. Din 13 august, intră în vigoare noile reguli de susţinere a examenului pentru obţinerea permisului de conducere. ÎS „Registru”  a schimbat instrucţiunile privind procedura de examinare şi documentare cu permis de conducere. 

Semne rutiere soroca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova – ţara minunilor!

Candidatul va putea parcurge o distanta de circa 100 de metri, de probă, la fiecare schimbare a vehiculului în procesul examinării, fără a fi penalizat. Această schimbare a fost motivată prin faptul că în timpul susţinerii probei practice a examenului auto, mulţi candidaţi se simt nesiguri, aflându-se pentru prima data la volanul unui automobil necunoscut.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pe drumurile Moldovei circulă peste o mie de şoferi fără permis

Încălcările şi greşelile comise pe parcursul conducerii de probă nu vor fi luate în calcul la evaluarea finală a rezultatelor examinării. Conducerea de probă la examinare  se acordă atât în cazul utilizării autovehiculelor ÎS ”Registru”, cât şi a automobilelor şcolilor auto.

O altă modificare a instrucţiunilor privind procedura de examinare şi documentare cu permis de conducere prevede că persoanele care deţin permis de conducere cu menţiunea dreptului de a conduce autovehicule cu cutie de viteze automată, pot obține excluderea acestei mențiuni, în cazul susținerii probei practice a examenului pe un autovehicul cu cutie de viteze mecanică.

Fluxul de știri
0