Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pe drumurile Moldovei circulă peste o mie de şoferi fără permis

© Sputnik / Evgheni PanasencoПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste o mie de şoferi au fost prinşi la volan fără premise de conducere.

CHIŞINĂU, 30 iul – Sputnik. Poliţiştii de patrulare au documentat, în primele şase luni ale anului, 1200 de persoane care conduceau autovehicule fără a deţine permisul de conducere. Majoritatea persoanelor care comit astfel de încălcări sunt tinerii.

Potrivit legislaţiei, persoanele care conduc autoturisme pe drumurile publice fără a avea permis de conducere riscă să fie sancţionate cu amenzi de până la 2.000 de lei. Cei care vor preda benevol conducerea vehiculelor unei persoane care nu posedă permis de conducere, pe lângă amendă, vor suporta sancţiuni sub formă de 3 puncte de penalizare.

Poliţia a solicitat, într-un proiect de lege, majorarea amenzilor pentru persoanele care admit conducerea automobilului de către persoane care nu posedă un permis de conducere, până la 3.000 de lei.

Inspectoratul Naţional de Patrulare le reaminteşte celor care doresc să conducă un mijloc de transport că este necesar să posede un permis de conducere corespunzător şi să aibă vârsta împlinită de 18 ani, cu excepţia celor care conduc motorete — 16 ani, în caz contrar riscând să fie sancţionaţi contravenţional.

Fluxul de știri
0