Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura investighează „fenomenul” de la Spitalul „Sfânta Treime”

© Sputnik / Rodion Procamedicina
medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura s-a autosesizat în cazul pacienţilor care au suferit complicaţii în urma operaţiilor la ochi.

CHIŞINĂU, 31 iul – Sputnik. Procuratura sectorului Râşcani s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media şi a dispus efectuarea investigaţiilor pentru a stabili legalitatea acţiunilor medicilor şi circumstanţele în care mai mulţi pacienţi ar fi suferit complicaţii după tratamentul acordat de medicii Spitalului "Sfânta Treime" din Capitală.

Ruxanda GLAVAN - Sputnik Moldova
Societate
Când vom afla de ce şi-au pierdut vederea pacienţii „Sfintei Treimi” ?

Zece pacienţi de la acest spital au orbit parţial în urma operaţiei la ochi. 

Persoanele care dispun de informaţii utile pentru efectuarea investigaţiilor sunt rugate să se adreseze la Procuratura sectorului Râşcani al Capitalei sau la numărul de telefon (022) 45-07-14.

Ministrul sănătăţii, Ruxanda Glavan a declarat vineri după şedinţa Guvernului că au fost prelevate probe de laborator, în baza cărora experţii vor stabili ce s-a întâmplat la secţia Oftalmologie a acestui spital.

Glavan a subliniat că poate fi vorba fie despre un virus, fie despre acţiunea unor substanţe chimice utilizate în secţia respectivă.

Între timp, a mai spus ministrul, activitatea secţiei şi a sălii de operaţie a fost suspendată în vederea prevenirii unor noi incidente de acest gen.

Cazul este examinat de o comisie mixtă formată din specialişti de la Direcţia municipală Sănătate şi Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chişinău. 

 

Fluxul de știri
0