Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vom afla de ce şi-au pierdut vederea pacienţii „Sfintei Treimi” ?

© Sputnik MoldovaRuxanda GLAVAN
Ruxanda GLAVAN - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, sau cel târziu marţi, va fi clar din ce cauză zece pacienţi ai spitalului „Sfânta Treime” din capitală şi-au pierdut parţial vederea, după ce au fost operaţi la ochi, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan. Cinci dintre aceştia par să-şi fi revenit deja.

CHIŞINĂU, 31 iul – Sputnik. Potrivit lui Glavan, au fost prelevate probe de laborator, în baza cărora experţii vor stabili ce s-a întâmplat în secţia Oftalmologie a instituţiei medicale menţionate. Totodată, ministrul a subliniat că poate fi vorba fie despre un virus, fie despre acţiunea unor substanţe chimice utilizate în secţia respectivă.

Între timp, a mai spus ministrul, activitatea secţiei şi a sălii de operaţie a fost suspendată în vederea prevenirii unor noi incidente de acest gen.

Cazul este examinat de o comisie mixtă formată din specialişti de la Direcţia municipală Sănătate şi Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chişinău. „Dacă se va stabili că incidentul s-a produs din cauza acţiunii unor produse, furnizorul sau, eventual, producătorul, vor fi nevoiţi să dea explicaţii”, a mai spus ministrul Ruxanda Glavan.

 

Fluxul de știri
0