Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul va sprijini proiectele de modernizare în autonomia găgăuză

© Sputnik / Guvernul RM guvern
guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Streleț a întreprins joi prima sa vizită în calitate de prim-ministru la Comrat.

CHIŞINĂU, 6 aug – Sputnik. Prim-ministrul Valeriu Streleț a vizitat joi blocul‎ chirurgical al Spitalului raional din Comrat, care se află la ultima fază de renovare.

Новый парламент Молдавии собрался на первое заседание - Sputnik Moldova
O relație mai strânsă între Chișinău și Comrat

Streleț a întreprins joi prima sa vizită în calitate de prim-ministru la Comrat.

Premierul a promis că Guvernul va depune eforturi pentru identificarea mijloacelor financiare necesare pentru finalizarea lucrărilor de reconstrucție astfel încât, până la finele anului, blocul chirurgical să fie funcțional.

Proiectul de reconstrucție a blocului chirurgical a început în 2006, valoarea totală a acestuia fiind de 38 de milioane 413 mii de lei. Pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de peste 600 de mii de lei. Până în prezent s-au cheltuit peste 37 milioane de lei. Anul trecut, din fondul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină au fost alocați un milion 136 mii de lei, iar din bugetul autorităților locale — 450 de mii de lei.

Streleț, însoțit de Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat şi întreprinderea „Agro Sadim”. Potrivit directorului întreprinderii, Semion Novac, aceasta activează din anul 1996 și are în gestiune 1300 hectare de teren agricol.

Bașcanul a menționat că producția antreprenorilor autohtoni este de calitate înaltă, iar producătorii agricoli mizează pe susținerea din partea Guvernului pentru promovarea exportului de produse agricole.

 


Fluxul de știri
0