Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O relație mai strânsă între Chișinău și Comrat

© Sputnik / Руслан Шалапуда / Accesați arhiva multimediaНовый парламент Молдавии собрался на первое заседание
Новый парламент Молдавии собрался на первое заседание - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la Chișinău își doresc o colaborare mai strânsă cu autoritățile de la Comrat, în acest scop Parlamentul intenționează o grup de lucru special din care vor face parte atât reprezentanți ai legislativului, cât și ai Adunării Populare a Găgăuziei

Autoritățile de la Chișinău își doresc o colaborare mai strânsă cu autoritățile de la Comrat, în acest scop Parlamentul intenționează o grup de lucru special din care vor face parte atât reprezentanți ai legislativului, cât și ai Adunării Populare a Găgăuziei.  Un proiect de hotărâre în acest sens deja a fost înregistrat în Parlament. Solicitat de Sputnik  Moldova, jurnalistul Serghei Monastârlî a menționat că aceasta este o inițiativă bună a Chișinăului. Cu toate acestea expertul menționează, că  anterior, aceste colaborări nu au adus rezultate concrete.

Serghei Monastîrli susține că formarea unui nou grup de lucru nu este altceva decât o nouă formalitate și o încercarea de a demonstra cât de bine lucrează parlamentul pentru a soluționa problemele cu care se confruntă  minoritățile etnice.

Potrivit lui Serghei Monastârlî, atât timp cât nu există o politică de stat cu privire la dezvoltarea regională, astfel de grupuri de lucru vor exista doar pe hârtie.

Până la sfârșitul actuale sesiuni parlamentare, organul legislativ trebuie să întocmească regulamentul privind activitatea acestui grup de lucru. Deputații intenționează să consolideze relațiile dintre Chișinău și Comrat. De două ori pe an, grupul de lucru va prezenta în fața parlamentului un raport de activitate.

O relație mai strânsă între Chișinău și Comrat

Autor: Cristina Dănuță

În emisie: 22.06.2015

Fluxul de știri
0