Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE vrea argumente pentru revizuirea tarifelor la gazele naturale

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE face unele precizări privind eventuala revizuire a tarifelor la gazele naturale livrate consumatorilor finali.

CHIŞINĂU, 6 aug – Sputnik. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va analiza dacă sunt suficiente argumente pentru revizuirea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorul final după ce va recepţiona recomandarea Consiliului Suprem de Securitate, precum și prognoza Ministerului Economiei privind evoluția prețurilor de achiziție a gazelor naturale.

Gas compressor station - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rusia ieftineşte preţul gazului, iar Chişinăul majorează tarifele

ANRE precizează că la stabilirea noilor tarife la gazele naturale livrate consumatorilor finali, aprobate la 18 iulie, a fost luat în calcul, așa cum prevede metodologia tarifară în vigoare, prețul mediu anual de procurare a gazelor naturale importate pentru anul 2015 în sumă de 260 de dolari pentru o mie de metri cubi. 

Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
Expert: reducerea prețului la petrol în lume nu va influența RM
  

Premierul Valeriu Streleţ a recomandat ANRE să discute revizuirea tarifelor la gazele naturale, pe care le consideră prea mari. Șeful Executivului a solicitat Ministerului Economiei să elaboreze propria viziune cu referire la formarea tarifelor la gazele naturale.

Revizuirea tarifelor la gazele naturale a fost unul dintre subiectele discutate și la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, care a avut loc în prima parte a zilei de miercuri.


Fluxul de știri
0