Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Streleţ: tarifele la gazele naturale nu sunt justificate

© Guvernul Republicii MoldovaValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul insistă pe revizuirea tarifelor la gazele naturale.

CHIŞINĂU, 5 aug – Sputnik. Premierul Valeriu Streleţ a recomandat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să discute revizuirea tarifelor la gazele naturale, pe care le consideră prea mari. 

Gas compressor station - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rusia ieftineşte preţul gazului, iar Chişinăul majorează tarifele

 „Cu titlu de recomandare, am expediat la ANRE, cu toate că nu avem niciun fel de relații instituționale, o solicitare să se autosesizeze la acest subiect și să convoace o nouă ședință pentru revizuirea tarifelor la gazele naturale”, a declarat Streleţ.

În opinia premierului, „aceste tarife vor fi ca o povară nu doar pentru cetățeni, dar și pentru sectorul industrial”.

Gazprom - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Gazprom a ieftinit gazul livrat în Moldova

Șeful Executivului a solicitat Ministerului Economiei să elaboreze propria viziune cu referire la formarea tarifelor la gazele naturale.

„Având în vedere dinamica prețurilor în scădere de procurare a gazelor, care în trimestrul II a fost de 254, acum e 214, iar în trimestrul IV se estimează a fi un preţ de 204 dolari pentru 1000 de metri cubi, în opinia mai multor specialiști, tarifele la gazele naturale nu sunt justificate. Este necesar să avem propria viziune, care ar fi tariful corect la gaz pentru consumatorul final, pentru a înțelege unde sunt abateri de la normele legale și regulamentele în vigoare”, a declarat Streleț.

Revizuirea tarifelor la gazele naturale a fost unul dintre subiectele discutate și la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, care a avut loc în prima parte a zilei de miercuri.


Fluxul de știri
0