Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opinie: vin zile grele pentru Guvernul Streleț

© Sputnikoameni люди
oameni люди - Sputnik Moldova
Abonare
Învestirea în funcție a noului Cabinet de Miniștri nu va pune capăt crizei economice și problemelor sociale din Republica Moldova, iar în lunile noiembrie-decembrie, Guvernul va trebuie să facă față nemulțumirii oamenilor care vor ieși în stradă.

CHIŞINĂU, 4 aug – Sputnik. Avocatul Alexei Capbătut a declarat într-un interviu acordat portalului Sputnik Moldova că, odată cu începerea sezonului rece, în ţară vor căpăta amploare protestele, deoarece abia atunci locuitorii din marile orașe ale țării vor resimți mai dureros tarifele majorate pentru curentul electric și gazele naturale. 

bani - Sputnik Moldova
Opinie: Moldova se află la câțiva pași de colapsul economic

“Consider că noi vom asista la o explozie socială. Conform calculelor oficiale, astăzi cheltuielile pe care trebuie să le suporte un salariat la plata serviciilor comunale sunt cu mult mai mari decât veniturile lui. Sunt niște lucruri care fac imposibilă viața în Moldova”, a declarat Capbătut.

Juristul susține că, deși situația în țară este gravă, cu un deficit bugetar care depăşeşte trei miliarde de lei și riscul ca statul să nu mai poată plăti pensiile și salariile, guvernanții nu conștientizează pericolele care amenință Republica Moldova. În opinia lui Capbătut, în ultima perioadă autoritățile centrale au demonstrat că sunt total ineficiente și iresponsabile. 

Moldova - Sputnik Moldova
Opinie: Moldova e în pragul incapacității de plată

„Înainte de alegerile locale din 14 iunie, Parlamentul a plecat de două ori în vacanță pentru ca deputații să poată merge în teritoriu să facă propagandă electorală pentru candidații susținuți de formațiunile lor, ceea ce a dus la paralizarea activității legislative. După care deputații au revenit la lucru. Dar cu câteva zile înainte de scrutinul local, și-a prezentat demisia premierul Gaburici, fiind paralizată activitatea puterii executive. După săptămâni de negocieri, a fost formată o nouă alianță majoritară și a fost instalat guvernul Streleț. Dar nici nu a reușit acesta să se întrunească în prima ședință că Parlamentul a și plecat în vacanță, aleșii poporului urmând să revină efectiv la lucru abia în luna octombrie”, a declarat Capbătut.

În felul acesta, concluzionează avocatul Alexei Capbătut, guvernanților de la Chișinău li se potrivește de minune zicala “Satul (țara) arde, dar baba se piaptănă”.


Fluxul de știri
0