Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viceministru: tarifele la electricitate trebuiau majorate anual

© Photo : Captură ecranValeriu Triboi
Valeriu Triboi - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei susţine că tarifele la energia electrică trebuia majorate în fiecare an cu câte 5%.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a declarat marţi că majorarea tarifului la energia electrică trebuia să fie făcută în fiecare an. În opinia lui Triboi, aceste creşteri trebuiau să fie de câte 3-5%, anual, astfel încât consumatorul final să nu resimtă majorările de tarif. 

Оплата услуг ЖКХ - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Economiei: Moldova nu va rămâne fără energie electrică

„Din 2012 nu s-a făcut nici o ajustare. Şi aceasta este o greşeală”, a declarat Triboi.

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Sergiu Ciobanu, susţine că instituţia examinează solicitarea furnizorilor de a majora tarifele la electricitate, dar face şi propriile calcule. Ciobanu afirmă că nu este clar deocmdată când va finaliza ANRE aceste studii.

Sergiu Ciobanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
ANRE: tarifele la energia electrică nu vor fi majorate cu 60%

„ANRE în prezent face calcule şi nu poare spune cu exactitate cu cât trebuie să fie majorat tariful la electricitate. Suntem în plin proces. În unele ţări acest proces poate să dureze şi până la un an”, a precizat Ciobanu.

Gas Natural Fenosa a avertizat la începutul săptămânii trecute cu privire la posibilitatea reducerii până la 40% din alimentarea cu energie electrică, din cauza amânării plăților pentru energia furnizată.

Gas Natural Fenosa aminteşte că este forțată să amâne plățile din cauza neajustării tarifelor, din 2012, care nu acoperă costul integral al energiei electrice. Pentru a evita problemele şi prejudiciile majore cauzate consumatorilor, Gas Natural Fenosa a solicitat Staţiei de la Cuciurgan amânarea aplicării măsurii anunţate până la data de 15 iulie, în speranţa că până atunci ANRE îşi va onora angajamentele şi va aproba noile tarife în corespundere cu cererile prezentate.

Gas Natural Fenosa deserveşte circa 70 la sută din teritoriul ţării.

 

 

 

Fluxul de știri
0