Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Economiei: Moldova nu va rămâne fără energie electrică

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaОплата услуг ЖКХ
Оплата услуг ЖКХ - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul Ministerului economiei a declarat că se poartă negocieri cu „Moldavskaia GRES” (centrala termoelectrică de la Cuciurgani).

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Consumatorul final din Moldova nu va rămâne fără energie electrică, a declarat marţi Valeriu Rusu, consilierul ministrului economiei.

ЛЭП Electricitate, Электричество - Sputnik Moldova
Societate
Gribincea: fie un nou tarif la energia electrică, fie pene de curent

Anterior s-a anunţat că Centrala electrică „Moldavskaia GRES”, ce aparţine „Inter RAO”, ar putea reduce livrările de energie electrică în Moldova din cauza datoriilor pe care le-a acumulat cea mai mare companie de distribuţie din Moldova, „Gas Natural Fenosa”. Potrivit şefului companiei, Silvia Radu, furnizorul a acceptat să nu recurgă la limitări în furnizarea energiei electrice până la 15 iulie. Amânarea plăţilor către furnizor a fost cauzată de necorespunderea tarifului la electricitate, care nu a fost revăzut din 2012, cu cheltuielile reale pentru livrarea şi distribuţia energiei electrice.

În mass-media rusă a apărut luni informaţia despre faptul că şeful „Inter RAO”, Boris Kovalciuk, nu exclude posibilitatea limitării furnizării de energie electrică de la centrala termoelectrică de la Cuciurgan, din cauza datoriilor acumulate de companiile locale de distribuţie. El s-a referit la acordul de livrare în care este menţionat că, în cazul neplăţilor, se întrerup livrările de energie electrică.

„Ministerul Economiei ţine situaţia la control. Noi contactăm cu companiile de distribuţie a energiei electrice şi ştim că acestea, la rândul lor, poartă negocieri cu „Moldavskaia GRES”, — a menţionat Rusu pentru Sputnik Moldova.

Ministerul Economiei a anunţat anterior într-un comunicat de presă că la recalcularea tarifelor vor fi luate în calcul interesele consumatorilor, dar nu ale furnizorului.

Fluxul de știri
0