Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE: tarifele la energia electrică nu vor fi majorate cu 60%

© SputnikSergiu Ciobanu
Sergiu Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE a precizat că solicitarea de majorare cu 60% a tarifelor la energie nu este argumentată.

CHIŞINĂU, 2 iul – Sputnik. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nu va accepta creşterea tarifelor la electricitate la nivelul solicitat de furnizori. Asigurările au fost date de directorul executiv al ANRE, Sergiu Ciobanu, în cadrul audierilor de joi în Parlament.

Silvia Radu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Silvia Radu: deocamdată nu vor fi deconectări de la energie

„Agenţia nu va accepta majorările solicitate de furnizori. Suntem sceptici şi categorici faţă de argumentele prezentate de ei”, a declarat Ciobanu. 

Directorul ANRE a menţionat că, potrivit  calculelor preliminare ale agenţiei, „solicitarea de majorare de 60% a tarifelor la electricitate nu este argumentată”. „Vom fi obiectivi în aceste calcule”, a punctat Ciobanu.

Acesta a evitat să spună cu câte procente va fi majorat tariful la energia electrică, deoarece decizia va fi luată de Consiliul de administraţie.

Directorul general al Companiei „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, a declarat după audierile în comisia parlamentară securitate, apărare şi ordine publică că furnizorul cere o majorare a tarifului pentru consumatorul final de aproximativ 60%. Radu susţine că în prezent datoria Gas Natural Fenosa faţă de Staţia electrică de la Kuciurgan este de 140 de milioane de lei, care aceasta fiind  în creştere permanentă.

În luna martie, companiile „RED Union Fenosa” și „Gas Natural Fenosa” au solicitat ANRE o majorare de tarif pentru consumatorul final de 60%. Adică, tariful pentru consumatorul final ar fi de 2,58 lei pentru un kW/h, faţă de 1,58 lei cât este în prezent.


Fluxul de știri
0