Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 1 iulie, riscăm să primim electricitate pe ore

© Sputnik / Дмитрий Бальтерманц / Accesați arhiva multimediaЛЭП Electricitate, Электричество
ЛЭП Electricitate, Электричество - Sputnik Moldova
Abonare
Gas Natural Fenosa este preocupată de posibila întrerupere a furnizării energiei electrice în următoarele zile.

CHIŞINĂU, 30 iunie – Sputnik. Cel mai mare furnizor de electricitate din ţară, „Gas Natural Fenosa”, a avertizat cu privire la posibilitatea reducerii până la 40% din alimentarea cu energie electrică, din cauza amânării plăților pentru energia furnizată.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Experţii IPRE: Sectorul energetic se află într-o criză acută

„Încetarea de alimentare către întreprinderile Red Union Fenosa şi Gas Natural Fenosa Furnizare Energie ar putea fi efectuată de la 1 iulie”, se menţionează în scrisoarea furnizorului.

Gas Natural Fenosa aminteşte că este forțată să amâne plățile din cauza  neajustării  tarifelor, din 2012, care nu acoperă costul integral al energiei electrice. Compania achiziționează energie electrică în dolari, la o rată de schimb aplicată la calcularea tarifului în vigoare de 11,8 lei pentru un dolar, în condiţiile în care cursul real este 18,68 lei pentru un dolar.

Ситуация в Дебальцево - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Livrările energiei electrice către populaţie nu vor fi stopate

„Această situaţie conduce la acumularea devierilor negative, care sunt în creștere și nu permit plata integrală a costului pentru energia consumată”, menţionează Gas Natural Fenosa.

Pentru a evita problemele şi prejudiciile majore cauzate consumatorilor, Gas Natural Fenosa a solicitat furnizorului amânarea aplicării măsurii anunţate până la data de 15 iulie, în speranţa că până atunci ANRE îşi va onora angajamentele şi va aproba noile tarife în corespundere cu cererile prezentate.

Companiile „RED Union Fenosa” și „Gas Natural Fenosa” au solicitat ANRE o majorare de cel puţin 50%. Adică, tariful pentru consumatorul final ar fi de 2,58 lei pentru un kW/h, faţă de 1,58 lei cât este în prezent.

Gas Natural Fenosa deserveşte circa 70 la sută din teritoriul ţării.

 

Fluxul de știri
0