Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Livrările energiei electrice către populaţie nu vor fi stopate

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaСитуация в Дебальцево
Ситуация в Дебальцево - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei asigură cetățenii Republicii Moldova că vor beneficia și în continuare de energie electrică în proporție de 100%.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Ministerul Economiei gestionează situația din sistemul energetic și este în contact permanent cu întreprinderile specializate în furnizarea energiei electrice pentru a soluționa toate problemele apărute în sectorul dat, se arată într-un comunicat al instituţiei.

ЛЭП Electricitate, Электричество - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din 1 iulie, riscăm să primim electricitate pe ore

Totodată, ministerul consideră provocatoare declarațiile unor agenți economici, specializați în furnizarea energiei electrice către consumatorul final, acestea putând fi calificate drept presiuni asupra unor instituții implicate în elaborarea și aprobarea unor noi tarife la energia electrică.

Ţinând cont de ultimele evoluții social-economice și politice din regiune și țară, organul de resort consideră parţial justificate solicitările de ajustarea a tarifelor la energia electrică și gazele naturale. Dar argumentările pentru aceste ajustări sunt unilaterale, bazate pe promovarea intereselor corporative ale întreprinderilor, fără a lua în considerare toți factorii macro- și micro- economici care influențează asupra proceselor politico-economice din regiune și țară.

Pentru depășirea situației create, Ministerul Economiei desfășoară consultări cu toți partenerii, pentru elaborarea unor măsuri eficiente de soluţionare a problemelor din sectorul energetic, ținând cont atât de interesele cetățenilor, cât și a agenților economici. Mai mult decât atât, Ministerul Economiei consideră că la elaborarea și stabilirea unor noi tarife la resursele energetice, interesul cetățeanului trebuie să fie dominant.

Amintim că „Gas Natural Fenosa” a avertizat recent cu privire la posibilitatea reducerii până la 40% din alimentarea cu energie electrică, din cauza amânării plăților pentru energia furnizată.
Companiile „RED Union Fenosa” și „Gas Natural Fenosa” au solicitat ANRE o majorare de cel puţin 50%, urmând astfel ca tariful pentru consumatorul final să ajungă la 2,58 lei pentru un kW/h, faţă de 1,58 lei cât este în prezent.

Fluxul de știri
0