Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

„Milsami” şi-a sărbătorit victoria alături de susţinători

Abonare
FC „Milsami” şi-a sărbătorit titlul de campion al Moldovei la fotbal alături de un număr impunători de fani, susţinători, orheieni şi oaspeţi veniţi din întreaga ţară.

CHIŞINĂU, 24 mai – Sputnik-Moldova. FC „Milsami” şi-a sărbătorit titlul de campion al Moldovei la fotbal alături de un număr impunători de fani, susţinători, orheieni şi oaspeţi veniţi din întreaga ţară. În jur de 10 mii de oameni au asistat sâmbătă seara pe Stadionul din Orhei la concertul dedicat campionilor Diviziei Naţionale de Fotbal. 

ФК Милсами - Sputnik Moldova
Sport
Echipa de fotbal „Milsami” este noul campion al Moldovei

Pentru prima dată în istoria fotbalului moldovenesc „Vulturii Roşii” din Orhei au obţinut titlul de campion şi vor prezenta Republica Moldova la Liga campionilor din Europa care va începe la finele lunii iunie. 

Concertul a fost susţinuţi de interpreţi cu renume – Marcel Pavel, Inna, Verka Serdiucika. Evenimentul a început cu salutul pe care l-a dat întreaga echipă, alături de preşedintele acesteia Ilan Şor şi vicepreşedintele Pavel Jardan, miilor de spectatori prezenţi pe stadionul din Orhei.

 „Este o premieră pentru echipa Milsami, care pentru prima dată a devenit campion naţional la fotbal. Sunt convins că acesta este doar un început. Milsami ieşti în liga camionilor”, a declarat patronul clubului. 

Vicepreşedinte FC „Milsami”, Petru Jardan, susţine că această victorie este a întregului oraş Orhei. „Echipa Milsami reprezintă oraşul Orhei. Este un eveniment al nostru comun. Ceea ce am obţinut am reuşit împreună. În teren sunt 11 jucători, dar se câştigă întotdeauna cu al 12-lea jucător care sunt susţinătorii. Sperăm să venim cu rezultate frumoase şi de la Liga campionilor din Europa”, a declarat Jardan. 

La sărbătorirea titlului de campion naţional, alături de „Vulturii Roşii”, au fost şi microbişti şi cei care mai puţin sunt interesaţi de sport, dar care au venit să susţină echipa din mândrie pentru oraşul Orhei. 

„Este formidabil că au câştigat. Pentru onoarea Orheiului e super. Susţin echipa şi mă bucur foarte mult. Susţin şi conducerea echipei fără de care nu putea să obţină această victorie”, a declarat pentru Sputnik Moldova un locuitor al satului Mitoc din Orhei care a venit la eveniment împreună cu familia. 

„Bravo băieţi, aşa s-o ţineţi. Vom susţine echipa cu întreaga familie la  Liga campionilor”, a menţionat un bărbat din Orhei. 

„ Milsami a arătat în acest an că este cea mai bună echipă din Moldova şi din Orhei. Victoria a fost posibilă datorită echipei, antrenorului, susţinerii financiare şi morale. Sperăm să ne bucurăm aşa şi anul viitor. Sperăm să fie şi campioana Europei”, a declarat pentru Sputnik Moldova un tânăr prezent la concertul Milsami. 

„ Nu sunt microbist, dar mă impresionează că au câştigat. Le doresc mult succes mai departe şi câştig la Liga campionilor”, a continuat un alt cetăţean. 

Să susţină echipa îndrăgită au venit şi membrii Fanclubului „Vulturii Roşii” din care fac parte microbişti din întreaga ţară. „ Susţinem echipa pentru că sunt cei mai tari şi cei mai buni. Îi iubim din tot sufletul. Suntem al 12-lea jucător pe teren. Au dat dovadă că pot câştiga campionatul şi că ocupă locul pe care îl merită. Fără suport financiar şi susţinerea fanilor fotbalul nu este fotbal”, a declarat un tânăr din Fanclubul „Vulturii Roşii”. 

Iurie Osipenco, antrenorul principal Milsami, a declarat pentru Sputnik Moldova că drumul  spre victorie a fost greu. „Am muncit şi am depus mult efort. A fost o victorie meritată. Ne dorim să ajungem în finala Ligii campionilor şi sperăm să şi o câştigăm”, a menţionat pentru Sputnik Moldova Osipenco. 

„Victoria noastră a fost posibilă datorită muncii depuse, susţinerii conducerii şi suporterilor”, a declarat fundaşul echipei Pentru Racu.

În opinia atacantului Alexandru Antoniuc, „echipa unită este succesul campionatului”. „Toată echipa a muncit mult ca să ajungă la acest titlu. Mi-aşi dori să jucăm în Liga campionilor cu echipe de top ca Real Madrid sau Barcelona. Să aducem în Orhei aşa cluburi mari de top”, a continuat Antoniuc. 

„Sunt foarte fericit că am câştigat Divizia Naţională şi am adus trofeul la Orhei. Mă mândresc că sunt orheian. Orheiul face parte din echipă”, a adăugat portarul Radu Mâţu.

„În Europa vom prezenta Orheiul din Moldova”, a conchis mijlocaşul Andrei Cojocari. 

Ilan Şor a declarat pentru Sputnik-Moldova că prin victoria Milsami Orheiul a devenit capitala fotbalului. „ Astăzi este o zi istorică pentru că în premieră echipa Milsami şi pentru prima dată echipa din Orhei a devenit campioana naţională. De asemenea, în premieră Milsami va participa la Liga campionilor. Acesta este un început pentru victoriile echipei Milsami. Cred că Orheiul a devenit astăzi capitala fotbalului”, a declarat Şor.

Peste două săptămâni echipa Milsami începe pregătirile pentru Liga campionilor din Europa. La sfârşitul lui iunie se va trage la sorţi echipa cu care va juca Milsami în Liga campionilor la începutul lui iulie. 


Fluxul de știri
0