Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

APCE îngrijorată de apariţia unei noi crize politice în RM

© SputnikAPCE ПАСЕ
APCE  ПАСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Lise Christoffersen și Piotr Wach se arată îngrijoraţi de apariţia unei eventuale crize politice în Moldova provocată de nealegerea preşedintelui ţării.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik Moldova. Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Lise Christoffersen și Piotr Wach se arată îngrijoraţi de apariţia unei eventuale crize politice în Moldova provocată de nealegerea preşedintelui ţării.

Delegates at a plenary meeting of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Coraportorii APCE într-o vizită de documentare în Moldova

Christoffersen și Wach s-au aflat în cadrul unei vizite de documentare în RM, unde s-au întâlnit cu conducerea ţării, mai multor instituţii de stat şi au efectuat o deplasare în UTA Găgăuz-Yeri. 

“Ştim că Moldova a trăit experienţa unor blocaje politice, din acest motiv vrem să ne asigurăm că aceste blocaje vor fi evitate la alegerile prezidenţiale din 2016”, a declarat Christoffersen. 
Raportorii şi-au exprimat speranţa că „Parlamentul va reuşi să introducă amendamentele necesare în Constituţia RM, astfel încât alegerile prezidenţiale să se producă şi cursul reformelor să fie continuat”.  

Din septembrie 2009 şi până în martie 2012, postul de preşedinte al ţării în RM a fost ocupat de interimari. Deputaţii din Parlament nu au găsit în această perioadă cele 61 de voturi necesare pentru alegerea şefului statului.  

Fluxul de știri
0