Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Victor Ciobanu: cetăţeanul trebuie să caute mai multe surse de informare

© SputnikVictor Ciobanu Виктор Чобану
Victor Ciobanu Виктор Чобану - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare instituţie mass-media profesionistă care nu este independentă financiar, încearcă să manipuleze, fie chiar în mod fin, opinia publică, având cea mai mare parte de adevăr, a declarat pentru Sputnik-Moldova Victor Ciobanu, preşedintele PPCD.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik Moldova. Fiecare instituţie mass-media profesionistă care nu este independentă financiar, încearcă să manipuleze, fie chiar în mod fin, opinia publică, având cea mai mare parte de adevăr, a declarat pentru Sputnik-Moldova Victor Ciobanu, preşedintele PPCD.

Opinia a fost exprimată ca reacţie la rezultatele sondajului realizat de cunoscuta agenţie britanică ICM Research, în cadrul proiectului de cercetare „Sputnik.Mnenia” potrivit cărora majoritatea respondenţilor europeni şi americani şi-au arătat interesul faţă de accesul la puncte de vedere de alternativă asupra marilor evenimentelor internaţionale. Ei şi-au arătat interesul, inclusiv, faţă de  punctul de vedere al mass-mediei ruseşti.

Бизнесмены в офисе - Sputnik Moldova
Locuitorii UE şi SUA gata să audă un punct de vedere de alternativă

„Iată de ce eu consider că cetăţeanul care se vrea a fi informat, trebuie să caute mai multe surse de informare. Mai ales în zilele noastre când războiul informaţional este în top din cauza situaţiei geopolitice tensionate, mass-media fiind o armă diplomatică non-militară care este utilizată de mulţi actori politici internaţionali”, a declarat preşedintele PPCD.

„În acest sens, sunt de acord cu opinia exprimată de majoritatea respondenţilor ţărilor Europei şi SUA, care simt nevoia informaţiilor de alternativă, inclusiv a punctului de vedere din mass-media rusă şi nu numai. Pe de altă parte, şi cetăţenii Rusiei şi altor ţări din Est trebuie să aibă acces la informaţii din Occident, întrucât este bine de monitorizat poziţia taberelor beligerante, politic vorbind”, a continuat Victor Ciobanu.

În opinia liderului de partid, „greşeala pe care nu trebuie să o facă nimeni, este să accepte un punct de vedere unilateral exprimat în mass-media de o parte sau alta a geopoliticii”.

„Trebuie să învăţăm a citi printre rânduri şi să ne facem concluzia proprie, pentru a nu ne lăsa manipulaţi”, a conchis preşedintele PPCD.

Răspunzând la întrebarea, „cât de interesant v-ar fi să aveţi acces la puncte de vedere de alternativă asupra evenimentelor internaţionale, spre exemplu, la opiniile exprimate de mass-media rusească”, în medie 60% dintre europenii şi americanii intervievaţi au răspuns că doresc să vadă în mass-media opinii diferite despre evenimentele internaţionale de rezonanţă.

Sondajul a fost desfăşurat de agenţia ICM Research pentru agenţia de ştiri Sputnik, în perioada 20 martie – 9 aprilie, în Marea Britanie, Franţa, Germania, SUA şi Grecia. Eşantionul  a constituit 5001 persoane.


Fluxul de știri
0