Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locuitorii UE şi SUA gata să audă un punct de vedere de alternativă

© Fotolia / yanlevБизнесмены в офисе
Бизнесмены в офисе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Majoritatea respondenţilor europeni şi americani, intervievaţi de cunoscuta agenţie britanică ICM Research, în cadrul proiectului de cercetare Sputnik.Mnenia (Sputnik.Opinii), şi-au arătat interesul faţă de accesul la puncte de vedere de alternativă asupra marilor evenimentelor internaţionale.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik Moldova. Majoritatea respondenţilor europeni şi americani, intervievaţi de cunoscuta agenţie britanică ICM Research, în cadrul proiectului de cercetare Sputnik.Opinii, şi-au arătat interesul faţă de accesul la puncte de vedere de alternativă asupra marilor evenimentelor internaţionale. Ei şi-au arătat interesul, inclusiv, faţă de  punctul de vedere al mass-mediei ruseşti.

Răspunzând la întrebarea, „cât de interesant v-ar fi să aveţi acces la puncte de vedere de alternativă asupra evenimentelor internaţionale, spre exemplu, la opiniile exprimate de mass-media rusească”, în medie 60% dintre europenii şi americanii intervievaţi au răspuns că doresc să vadă în mass-media opinii diferite despre evenimentele internaţionale de rezonanţă.

Sondajul a fost desfăşurat de agenţia ICM Research pentru agenţia de ştiri Sputnik, în perioada 20 martie – 9 aprilie, în Marea Britanie, Franţa, Germania, SUA şi Grecia. Eşantionul  a constituit 5001 persoane (1001 respondenţi în Grecia, iar în restul ţărilor – câte 1000 de persoane). Eşantionul reprezintă populaţia după gen, vârstă, geografie.

Cea mai mare cerere de reflectare a tabloului multipolar al lumii în mass-media au demonstrat-o locuitorii Greciei – 81% dintre respondenţi fiind interesaţi de o asemenea posibilitate. Este mare şi interesul în SUA, Marea Britanie şi Germania – majoritatea celor intervievaţi (57% în SUA şi Marea Britanie şi 55% în Germania) sunt interesaţi de un punct de vedere alternativ asupra evenimentelor internaţionale şi reflectării acestora, în special, în mass-media rusă. Pentru Franţa, acest procent constituie aproape jumătate din locuitori – 49%.

Despre proiectul Sputnik.Opinii: proiectul internaţional de studiere a opiniei publice a început în iulie 2014. În calitate de partener s-a oferit cunoscuta companie britanică de cercetare ICM Research. În cadrul proiectului se desfăşoară regulat sondaje de opinie în ţările Europei şi SUA asupra celor mai actuale probleme sociale şi politice.

Sputnic (sputniknews.com) – agenţie de ştiri şi post de radio cu hab-uri informaţionale multimedia în zeci de ţări. Sputnik dispune de site-uri, difuzare radio analogică şi digitală, aplicaţii pentru telefoanele mobile şi pagini în reţelele sociale.

Fluxul de știri
0