Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Poliția arată care este situația la Varnița

Abonare
Organele de drept au anunțat că situația la Varnița, unde votează cetățenii care locuiesc pe malul stâng al Nistrului, este liniștită deocamdată.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Inspectoratul General de Poliție a publicat o înregistrare video de la Varnița, în care se poate vedea care este situația în această localitate în timpul desfășurării turului doi al scrutinului prezidențial.

”Suntem prezenți la Varnița, la postul 717. Situația este liniștită, calmă. Trecerea este liberă. Mai sunt prezenți și combatanții. Poliția monitorizează situația”, relatează reprezentantul Poliției.

În ajunul turului doi de scrutin, pe rețelele de socializare au apărut informații că un grup de cetățeni ai Republicii Moldova are de gând să repete acțiunile care au avut loc acum două săptămâni la Varnița.

Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova
Poliția a înregistrat mai multe încălcări: Iată ce s-a întâmplat

Poliția i-a comunicat însă reporterului Sputnik că deja au purtat discuții cu cetățenii care au blocat data trecută drumul și aceștia au promis că nu au astfel de intenții de data aceasta.

Potrivit polițiștilor, aceștia au spus că vor avea un comportament liniștit și că îi interesează doar eventualele cazuri de transportare masivă a alegătorilor la vot și de ”cumpărare” a alegătorilor.

La secțiile de votare din Varnița votează inclusiv locuitorii din regiunea transnistreană.

În cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale au fost atestate încercări de a împiedica desfășurarea votării la câteva secții de votare unde au avut dreptul să voteze alegătorii transnistreni. Poliția a inițiat câteva dosare pe cazul încălcărilor comise în această localitate.

Potrivit datelor Biroului pentru Reintegrare, În regiunea transnistreană locuiesc aproape 250 de mii de cetățeni moldoveni care au dreptul să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0