Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pacificatorii sunt pregătiți de posibile provocări în ziua votului

© Sputnik / Rodion ProcaZona de securitate
Zona de securitate - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
Oleg Beleakov a confirmat pentru Sputnik Moldova că în ziua alegerilor vor fi luate măsuri de protecție suplimentare în zona de securitate.
TIRASPOL, 10 iul - Sputnik, Iulia Sorokopud. Forțele de menținere a păcii din stânga Nistrului pregătesc măsuri suplimentare de securitate în legătură cu avertizarea poliției moldovenești cu privire la posibile provocări în ziua alegerilor anticipate. 
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Politică
Un soldat rus de menținere a păcii a avut de suferit în timpul acțiunii AUR la Varnița
Sâmbătă, în cadrul unui briefing, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a declarat că oamenii legii dețin informații despre posibilele provocări în zona de securitate și de-a lungul Nistrului în ziua alegerilor anticipate. Acestea sunt pregătite de unul dintre concurenții electorali. Potrivit acestuia, ar fi vorba despre posibile încercări de a împiedica votarea cetățenilor moldoveni care locuiesc în stânga Nistrului.
Șeful delegației Tiraspolului în Comisia Unificată de Control Oleg Beleakov a explicat pentru Sputnik ce măsuri întreprind pacificatorii în legătură cu această situație. 
„Poliția moldovenească a avertizat despre posibilele provocări la secțiile de votare care vor fi deschise pe malul drept al Nistrului pentru alegătorii transnistreni. În acest sens, forțele de menținere a păcii vor lua măsuri suplimentare de securitate. Astăzi, situația din zona de securitate este calmă, forțele de menținere a păcii sunt de serviciu ca de obicei. Știți însă că joi, în zona satului Varnița, au fost observate provocări din partea activiștilor Partidului AUR. Acestea s-au încheiat cu un conflict cu grănicerii transnistreni, în timpul căruia a fost atacat un soldat rus de menținere a păcii", a spus Beleakov.
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Expert: Prin acțiunile sale, AUR sprijină separatismul
În ajun, delegația rusă în Comisia Unificată de Control a convocat o ședință de urgență. Partea rusă a făcut un apel către participanții CUC de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea și securitatea în ziua alegerilor parlamentare din Moldova.
"Considerăm ieșit din comun și inacceptabil faptul că a fost atacat un pacificator rus - comandantul militar al orașului Bender în timp ce își îndeplinea sarcinile oficiale de a separa părțile aflate în conflict la punctul de control din satul Varnița pe 8 iulie", a declarat delegația rusă în CUC într-un comunicat.
Joi, exponenții AUR au organizat a treia provocare în satul Varnița. Au încercat să destabilizeze situația la punctul de control de la frontiera administrativă cu regiunea transnistreană, încercând să rețină un grănicer - comandant militar al orașului Bender. În conflict au intervenit pacificatorii ruși. 
Potrivit lui Beleakov, forțele de menținere a păcii pregătesc duminică măsuri suplimentare pentru a preveni noi conflicte în zona de securitate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0