Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Poliția a informat despre situația din Varnița

© Sputnik / Mihai CarausПолиция получила 52 машины
Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a gestionat situația la Varnița și pentru moment atmosfera este pașnică, fiind asigurat dreptul la circulație și accesul cetățenilor la secțiile de vot, a declarat reprezentantul Poliției. Marin Maxian a informat și despre alte încălcări electorale.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Până la ora 15:00, Poliția a fost sesizată cu privire la 105 încălcări electorale și alte evenimente care s-au produs în secțiile de votare sau în preajma alegerilor, a anunțat la cel de-al treilea brifieng susținut astăzi șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Marin Maxian.

Potrivit lui, până la ora menționată au fost documentate 9 cazuri de agitație electorală, 5 cazuri de blocare a traseelor, ultimele 3 având loc în Varnița.

Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Societate
Marin Maxian: Poliția a înregistrat noi nereguli electorale

„Poliția a gestionat situația și pentru moment atmosfera este pașnică. Este asigurat dreptul la circulație și accesul cetățenilor la secțiile de vot”, a declarat Marin Maxian.

Reprezentantul Poliției a spus că la Varnița s-a încercat de  nenumărate ori astăzi, prin „acțiuni mai violente”, blocarea accesului cetatenilor către secțiile de vot de către grupuri de persoane care spun că astfel ar împiedica fraudarea votului prin intermediul votanților din regiunea transnistreană.

Marin Maxian a subliniat că a fost oprit transportul de pe cursele regulate, iar acest fapt contravine legii.

„Se consideră transportare organizată dacă numărul persoanelor este mai mare de 8, iar excepție sunt cursele regulate”, a precizat anterior Marin Maxian.

Голосование в Приднестровье на выборах президента Молдовы. Второй тур - Sputnik Moldova
Societate
Observatorii din CSI au comentat situația de la Varnița

În total, au existat semnale cu privire la 44 de cazuri de transportare organizată a alegatorilor, iar Poliția urmează să examineze situațiile și să vadă dacă au fost admise încălcări.

De dimineață s-au înregistrat 7 fotografieri ale buletinelor de vot, un caz de scoatere a buletinului în afara secției și un caz de deteriorare a buletinului.

Există și încălcări ce țin de votul cu urna mobilă, dar aceastea sunt de competenta autorităților electorale, a precizat Marin Maxian.

De asemenea, s-a înregistrat un caz de afișaj electoral (în Chișinău). 

Live: Altercații la Varnița între polițiști și combatanți  - Sputnik Moldova
Video
Live: Altercații la Varnița între polițiști și combatanți

Reprezentanții concurenților electorali au expediat Poliției 116 sezizari vizând diverse încălcări – situațiile vor fi examinate și calificate juridic, a spus Maxian.

La fel ca în primul tur, au existat o serie de nereguli ce țin de nerespectarea regulilor de protecție împotriva COVID-19. De asemenea, câțiva cetățeni au manifestat agresivitate ori s-au prezentat în stare de ebrietate la vot.

Peste 6.000 de polițiști asigură ordinea publică în ziua alegerilor prezidențiale. Polițiștii se află la o distanță de 100 de metri de secțiile de votare.

Astăzi are loc cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Primul tur s-a desfășurat pe 1 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0