Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Observatorii din CSI au comentat situația de la Varnița

© Sputnik / Irina LeahovaГолосование в Приднестровье на выборах президента Молдовы. Второй тур
Голосование в Приднестровье на выборах президента Молдовы. Второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Mersul votării la Varnița în cel de-al doilea tur al alegerilor președintelui Republicii Moldova este monitorizată și de observatori din CSI.

CHIȘINĂU, 15 noiembrie - Sputnik. Artiom Turov, membru al Comitetului Dumei de Stat din Rusia (camera inferioară a parlamentului rus) pentru afacerile CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, a făcut declarații despre procesul de monitorizare a mersului votării la Varnița.

Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Societate
Marin Maxian: Poliția a înregistrat noi nereguli electorale

„Observăm, înregistrăm datele, iar în cazul unor încălcări - le comunicăm CEC. N-am avut nicio informație cu privire la transportul organizat. Dacă aveți astfel de informații, vă rugăm să informați și observatorii. Lucrează mai multe misiuni ale observatorilor electorali. Suntem gata să examinăm toate contestațiile”, a declarat deputatul Dumei de Stat, observatorul Artiom Turov.

Potrivit acestuia, „a parvenit un apel precum că ar fi posibilă blocarea traseului, pentru blocarea accesului către secția de vot”.

Turov a mai menționat că rândurile mari la secțiile de votare se formează din cauza faptului că au existat defecțiuni ale computerului. 

„Am fost la șapte secții de votare din Chișinău, apoi la alte câteva secții de votare, în timp ce ne deplasam către Vârnița. Și aici intenționăm să vizităm patru secții de votare”, a adăugat deputatul.

Live: Altercații la Varnița între polițiști și combatanți  - Sputnik Moldova
Video
Live: Altercații la Varnița între polițiști și combatanți

La secțiile de votare din Varnița votează și alegătorii din Transnistria.

Pe 1 noiembrie, în primul tur de scrutin, la Varnița s-au înregistrat încercări de a perturba mersul votării în mai multe secții de votare unde se prezentau alegătorii transnistreni - Poliția a inițiat două dosare penale pentru încălcări de acest fel.

Potrivit Biroului pentru Reintegrare, în regiunea transnistreană locuiesc aproape 250 de mii de cetățeni moldoveni, care au dreptul de a vota la alegerile prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0