Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: Gazoductul Iași-Ungheni este pe deplin funcțional

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este de astăzi pe deplin funcțional.
Sputnik
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este de astăzi, 4 octombrie, pe deplin funcțional, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit acestuia, vestea i-a fost dată în cadrul unei întâlniri cu directorul general Transgaz România, Ion Sterian, și cu administratorul Eurotransgaz, Nicolae Faranga Dan.
Societate
Sute de kilometri de gazoduct vor fi construiți în țară
„După mulți ani de muncă, birocrație, procese, conducta Iași-Chișinău ne oferă acces la piața energetică europeană, dealtfel, am și discutat cu oficialii români despre oportunitatea de a livra gaze naturale prin această conductă în perioada următoare”, a scris Spînu pe canalul să de Telegram.
Societate
Șeful Moldovagaz, despre avantajele gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău pentru Moldova
Precizăm, capacitatea gazoductului Iași-Ungheni a fost crescută, pe ambele sensuri, și de ieșire din România spre Moldova, și invers. Noua capacitate tehnică majorată este disponibilă de la 1 octombrie. În anul 2020, când a fost finalizat și de când este operațional, gazoductul avea o capacitate de transport de 1,5 milioane de metri cubi pe relația România-Republica Moldova, și 200.000 de metri cubi pe relația Republica Moldova-România. Așadar pe sensul către țara noastră capacitatea tehnică a fost crescută de 3,3 ori, iar pe sensul invers, de 4,6 ori.
Economie
Contract avantajos între Ungaria și Gazprom: Ce trebuie să învețe Chișinăul