Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum sunt tratați în spitale bolnavii de COVID-19

Mai mulți pacienți care au trecut prin secțiile COVID-19 sunt nemulțumiți de tratamentele primite. În ce măsură este justificată nemulțumirea bolnavilor?
Sputnik
Cum sunt tratați în spitale bolnavii de COVID-19

Rusia și-a confirmat disponibilitatea de a livra Moldovei vaccinuri împotriva COVID-19
Tatiana Zatîc, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a dat asigurări, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, ca bolnavii de COVID-19 sunt tratați în strictă conformitate cu protocoalele clinice naționale. Oficialul a explicat în mod detaliat cum trebuie de procedat la fiecare etapă a bolii și în funcție de comorbiditățile bolnavilor. Responsabilul a dat asigurări că situația fiecărui bolnav este evaluată în complexitate.   

”În curând va fi aprobat cea de-a 5-a ediție a Protocolului Clinic Național în domeniul tratamentului COVID-19. Revizuim constant acest document, în baza recomandărilor noi aprobate la nivel internațional, a dovezilor cu privire la procesul de conduită a pacienților. Protocoalele sunt elaborate de către comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății, din domeniul bolilor infecțioase, terapiei intensive, epidemiologiei etc.,  care includ tot ce e specific pentru fiecare categorie de pacient. Este explicat, la nivel de spitale, cum se indică tratamentul la fiecare etapă a bolii. Situația fiecărui bolnav este evaluată în complexitate”, a relatat Tatiana Zatîc.

În prezent, peste 4000 de bolnavi de COVID-19, dintre care 331 în stare extrem de gravă, sunt internați în spitale, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.   

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova