Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia și-a confirmat disponibilitatea de a livra Moldovei vaccinuri împotriva COVID-19

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaВакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве
Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Abonare
Perspectivele cooperării între Federația Rusă și Republica Moldova au fost discutate la Moscova, în cadrul întrevederii viceministrului rus de Externe cu secretarul de stat al MAEIE.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Rusia și-a confirmat disponibilitatea de a oferi Moldovei, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva coronavorusului. Acest lucru a fost anunțat de viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse Andrei Rudenko,  la  întrevederea cu secretarul de stat al MAEIE al Republicii Moldova Dumitru Socolan.

”Reieșind din situația epidemiologică complicată și adresările anterioare ale oficialilor moldoveni, partea rusă a comunicat despre disponibilitatea de a oferi Moldovei, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva covid-19”, informează printr-un comunicat serviciul de presă al ministerului de resort din țara noastră.

De asemenea, diplomații au discutat mau multe subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-ruse, ”ce țin de activizarea dialogului politic, perspectivele cooperării în domeniul comercial-economic, interacțiunea în sfera cultural-umanitară, precum și alte domenii de interes reciproc”.

Прибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Societate
Dodon: Când va ajunge în Moldova vaccinul „Sputnik V”

Serviciul de presă menționează că Socolan și Rudenko au reiterat necesitatea organizării consultărilor politice interministeriale în viitorul apropiat. Interlocutorii au subliniat totodată importanța reluării negocierilor privind reglementarea transnistreană, inclusiv în formatul "5+2".

"Părțile au exprimat o opinie comună în ceea ce privește necesitatea păstrării caracterului prietenos și constructiv a interacțiunii bilaterale între cele două țări, în spiritul principiilor consfințite în acordul de bază cu privire la prietenia și cooperarea din 2001", este menționat într-un comunicat al MAE al Federației Ruse.

Amintim că președintele țării, Maia Sandu a declarat anterior că i-a scris o scrisoare președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin,  în care u-a solicitat ajutorul în ceea ce privește acordarea unui lot de vaccin împotriva noului coronavirus „Sputnik V”. Maia Sandu a precizat că a semnat scrisoarea după discuția cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău Oleg Vasnețov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0