Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum sunt tratați în spitale bolnavii de COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausTatiana Zatîc
Tatiana Zatîc  - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2021
Abonare
Mai mulți pacienți care au trecut prin secțiile COVID-19 sunt nemulțumiți de tratamentele primite. În ce măsură este justificată nemulțumirea bolnavilor?
Cum sunt tratați în spitale bolnavii de COVID-19

Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Politică
Rusia și-a confirmat disponibilitatea de a livra Moldovei vaccinuri împotriva COVID-19
Tatiana Zatîc, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a dat asigurări, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, ca bolnavii de COVID-19 sunt tratați în strictă conformitate cu protocoalele clinice naționale. Oficialul a explicat în mod detaliat cum trebuie de procedat la fiecare etapă a bolii și în funcție de comorbiditățile bolnavilor. Responsabilul a dat asigurări că situația fiecărui bolnav este evaluată în complexitate.   

”În curând va fi aprobat cea de-a 5-a ediție a Protocolului Clinic Național în domeniul tratamentului COVID-19. Revizuim constant acest document, în baza recomandărilor noi aprobate la nivel internațional, a dovezilor cu privire la procesul de conduită a pacienților. Protocoalele sunt elaborate de către comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății, din domeniul bolilor infecțioase, terapiei intensive, epidemiologiei etc.,  care includ tot ce e specific pentru fiecare categorie de pacient. Este explicat, la nivel de spitale, cum se indică tratamentul la fiecare etapă a bolii. Situația fiecărui bolnav este evaluată în complexitate”, a relatat Tatiana Zatîc.

În prezent, peste 4000 de bolnavi de COVID-19, dintre care 331 în stare extrem de gravă, sunt internați în spitale, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.   

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0