Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: ”Am votat pentru independența și statalitatea țării”

© Photo : Miroslav RotariCandidatul independent Igor Dodon
Candidatul independent Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul independent la prezidențiale, Igor Dodon, și-a exercitat dreptul la vot. El a declarat că și-a dat votul pentru independența și statalitatea țării.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Candidatul independent la prezidențiale, Igor Dodon, a venit la secția de vot împreună cu soția sa, aproape de ora 10:00.

Майя Санду на выборах президента Молдовы. Второй тур - Sputnik Moldova
Maia Sandu: ”Am votat pentru o Moldovă de care să fim mândri ”
În secția de votare răsuna melodii patriotice. Igor Dodon a declarat că înainte de a veni la secția de votare a fost cu soția la mănăstire și au aprins câte o lumânare.

”Mă bucur că azi suntem mai activi. Cetățenii dau dovadă de responsabilitate și patriotism aici, în țară, dar și peste hotare. Am votat pentru independența și statalitatea țării. Cred în viitorul țării. Am votat pentru pace, liniștea interetnică, pentru schimbări spre bine. Avem nevoie de schimbări, nu șocuri, și ele vor fi asigurate. Am votat pentru echitate socială, dezvoltare economică, echilibru în relațiile externe, eu nu vreau ca Republica Moldova să fie un pion în jocul geopolitic. Am votat pentru relații de prietenie bune cu UE, Federația Rusă, Ucraina și România. Am votat pentru memoria celor care au stat la baza creării acestei țări, suntem urmașii lor, pentru valorile creștine, pentru memoria bunicilor noștri. Sunt ferm convins că majoritatea cetățenilor vor proceda la fel”, a declarat Igor Dodon, candidat independent. 

Declarații de presă a făcut și Galina Dodon, soția lui Igor Dodon. 

”Am votat pentru o țară prosperă, unde este bunăstare, liniște și pace”, a spus Galina Dodon. 

Candidatul Igor Dodon a fost întrebat dacă știe că locuitorii din stânga Nistrului sunt organizați și aduși la secțiile de votare. Iată cum a comentat situația:

”Este vorba despre abordare dublă și standarde duble din partea politicienilor și a mass-mediei. Dacă în Germania vin moldovenii de la 300 de km la secția de votare aceasta înseamnă patriotism, iar aici de la 5 km deja e altceva. De aceea, toți au dreptul să participe la vot indiferent unde se află”, a menționat Igor Dodon, candidat independent.

La ora 09:00 a votat și Maia Sandu, contracandidatul lui Igor Dodon. La fel, la secția de vot au fost și premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Grceanîi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0