Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zinaida Greceanîi: ”Am votat pentru pace și stabilitate”

© Photo : Facebook / Zinaida GreceanîiZinaida Greceanîi a votat
Zinaida Greceanîi a votat - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a mers la secția de votare. Șeful Legislativului a declarat că a votat pentru pace și stabilitate.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a mers la secția de votare împreună cu soțul său. Șeful Legislativului a declarat că a votat pentru dezvoltarea țării. 

Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova
Poliția a înregistrat mai multe încălcări: Iată ce s-a întâmplat
”Am votat pentru un om care va veni le șefia statului și va fi un adevărat lider, pentru un om care își va apăra țara și se va mândri cu țara sa și niciodată, nimănui nu va oferi suveranitatea țării noastre. Noi suntem un popor pacifist și trebuie mereu să fie aici pace și să avem pace cu toate țările. Noi avem cetățeni de diferite etnii aici, dar împreună suntem un popor și trebuie să ne mândrim cu țara noastră”, a declarat Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului. 

Astăzi are loc cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Primul tur s-a desfășurat pe 1 noiembrie, iar prezența la vot a depășit pragul necesar de 33,3% de alegători din numărul celor înscriși în listele electorale, însă niciun candidat nu a reușit să acumuleze peste 50 la sută din voturi.

Pe primele două locuri s-au clasat fostul premier, candidatul Partidului ”Acțiune și Solidaritate” Maia Sandu, pentru care au votat 35,16% dintre alegători, și actualul președinte, candidatul independent Igor Dodon, cu 32,61% de voturi. Cei doi se confrunta în turul doi de scrutin. Votarea a început la ora 07:00, iar secțiile de votare se vor închide la ora 21:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0