Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC face precizări cu privire la sondajul Exit Poll

© Sputnik / Mihai Caraus брифинг ЦИК-а 2020
 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Dup ce mediile de informare au scris că va fi organizat un Exit Poll în turul doi, CEC a venit cu precizări pentru presă.

CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Actualizare: Comisia Electorală Centrală anunță că totuși va autoriza desfășurarea Exit Poll-ului în ziua alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc pe 15 noiembrie.

Reprezentanții CEC au confirmat pentru Sputnik Moldova că după o nouă verificare a voturilor, au constatat că au fost de fapt 5 voturi pentru aprobarea hotîrârii privind desfășurarea sondajului.

Precizăm că puțin mai devreme, Comisia Electorală Centrală a precizat că proiectul nu a întrunise numărul necesar de voturi.

брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
Decis: Undă verde pentru Exit Poll în turul doi al scrutinului prezidențial

”În ședința de azi a Comisiei Electorale Centrale a fost propus dezbaterilor și aprobării un proiect de hotărâre cu privire la organizarea unui sondaj la ieșirea de la urne de tip exit-poll. Proiectul de hotărâre nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi autorizată desfășurarea exit-pollului”, era precizat în comunicatul CEC.

Pentru aprobarea proiectului de hotărâre s-au pronunțat 5 membri ai CEC, unul a fost împotrivă și doi s-au abținut.

La adresa CEC au fost depuse două demersuri, din partea Asociației SPERO și a ”Intelect Group” SRL, privind intenția de a efectuarea unui sondaj de tip Exit Poll. Sondajul urmează să fie realizat în cadrul a 100 de secții de votare din Republica Moldova în care ar fi fost antrenați 150 de operatori.

Ultimul Exit Poll efectuat în Moldova la ieșirea din secțiile de votare a fost realizat acum 10 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0