Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Undă verde pentru Exit Poll în turul doi al scrutinului prezidențial

© Sputnik / Mihai Carausбрифинг ЦИК-а 2020
брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a aprobat desfășurarea sondajului de tip Exit Poll la ieșirea din secțiile de votare, în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc pe 15 noiembrie.

CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. La adresa CEC au fost depuse două demersuri, din partea Asociației SPERO și a ”Intelect Group” SRL, privind intenția de a efectuarea unui sondaj de tip Exit Poll. CEC a luat act de cererile depuse și a autorizat desfășurarea sondajului de dip Exit Poll în ziua alegerilor din 15 noiembrie.

Cabine de vot - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj exit-poll la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Sondajul urmează să fie realizat în cadrul a 100 de secții de votare din Republica Moldova. Pentru realizarea sondajelor au fost acreditați 150 de operatori.

Totodată, președintele CEC, Dorin Cimil, a atenționat că rezultatele sondajului nu reprezintă un act care ar putea avea efecte juridice. Rezultatele Exit Poll vor fi anunțate în mod separat pentru secțiile din țară și pentru cele din diasporă.

Organizatorii își asumă răspunderea că nu vor efectua agitație electorală în ziua votării și că nu va fi încălcată prevederea privind secretul votului.

Ultimul Exit Poll efectuat în Moldova a fost realizat acum 10 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0