Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prezența la vot până la ora 13:00: Peste un sfert din alegători au mers la vot

© Sputnik / Rodion StepanchukПредседатель ЦИК Молдовы Анжелика Караман
Председатель ЦИК Молдовы Анжелика Караман - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2024
Abonare
Moldovenii cu drept de vot din țară și din afară merg la vot pentru a alege președintele.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Peste un sfert din alegătorii înscriși în listele electorale au votat până la ora 13.00. Asta înseamnă timp de șase ore de vot. Dar fiind că au mai rămas opt ore de vot (secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00 dimineața și se închid la ora 21:00 seara) și că în a doua jumătate a zilei, de regulă, vine mai multă lume se voteze, este de așteptat că alegerile vor fi valide, dat fiind că pentru validarea lor este necesar să voteze 33,33% din numărul total al alegătorilor, adică din cei înscriși în listele electorale.
Nu același lucru îl putem afirma și despre referendumul privind aderarea Republicii Moldova la uniunea Europeană, chiar dacă pentru validarea referendumului trebuie să participe la acesta tot 33,33% din numărul total al alegătorilor. Și asta pentru că nu știm câți din cei care s-au prezentat la secțiile de vot au luat buletinele și au votat și în cadrul referendumului.
Выборы президента и референдум о евроитеграции в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2024
Moldova și Rusia
MAEIE explică numărul mare al alegătorilor la cele două secții de votare din Moscova
Fluxul de știri
0