Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Cozi imense la secțiile de votare din Federația Rusă

© Sputnik / StringerДелегация партии "Возрождение" встретилась с главой Россельхознадзора Сергеем Данквертом
Делегация партии Возрождение встретилась с главой Россельхознадзора Сергеем Данквертом - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2024
Abonare
La secțiile de votare deschise în Federația Rusă pentru alegerile prezidențiale și referendumul din Republica Moldova s-au format cozi încă înainte ca secțiile să fie deschise.
CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Încă înainte de deschiderea secțiilor, la ambasada Republicii Moldova din Federația Rusă s-a format o coadă imensă. Mulți nu au dormit toată noaptea pentru a ajunge la secție.

„Am venit din Sankt Petersburg, pentru că nu ne-au deschis secția de votare acolo. Așa că a trebuit să venim la Moscova. Am călătorit toată noaptea, nu am dormit, am venit să votăm pentru viitorul Moldovei (...) Sunt mulți moldoveni în Rusia și foarte puține secții deschise. (...) Nu voi da votul meu nimănui, am votat toată viața și nu îl voi da nimănui”, a declarat una dintre persoanele care au votat.
Protestul agricultorilor în fața parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2024
Societate
START alegeri: S-au deschis secțiile de votare în toată țara

„Vrem să schimbăm complet tot ce se întâmplă în țară. Pentru că sufletul ne doare (...) De aceea am venit, pentru a ne exprima votul pentru binele țării”, a declarat un cetățean moldovean.

Mulți sunt convinși că noua guvernare din Republica Moldova trebuie să îmbunătățească relațiile cu Rusia, așa cum a fost întotdeauna.

Chișinăul a redus numărul secțiilor din Rusia la două. Pentru cei 500 000 de cetățeni moldoveni care locuiesc aici au fost tipărite doar 10 000 de buletine de vot.
Fluxul de știri
0