Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden, referindu-se la conflictul din Ucraina, a declarat că urmează o "iarnă foarte grea"

© AFP 2024 / MANDEL NGANJoe Biden și Vladimir Zelenski
Joe Biden și Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2024
Abonare
Președintele SUA, Joe Biden, vorbind despre conflictul din Ucraina, a declarat că urmează o "iarnă foarte grea".
CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. "Ne îndreptăm spre o iarnă foarte dificilă. Nu ne putem relaxa", a spus Biden în timpul vizitei sale în Germania, conform agenției France Presse.
De asemenea, președintele american a subliniat că aliații NATO trebuie să continue să sprijine Kievul, menționând că alianța "rămâne puternică și mai unită ca niciodată".
Cu o zi înainte, ministrul de externe al Franței, Jean-Noël Barrot, a afirmat că Ucraina trece printr-un moment dificil și că îi este greu să mențină linia frontului. El a remarcat că Ucrainei îi va fi și mai greu din cauza iernii care se apropie.
 Жилой дом - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2024
Economie
Ministerul Energiei va aloca zeci de milioane de dolari în domeniul eficienței energetice
În iunie, ministrul energiei din Ucraina, Herman Galușcenko, a declarat că țara a pierdut jumătate din capacitățile sale de producție a energiei electrice, ceea ce nu va fi suficient pentru a trece iarna, iar importurile de energie nu vor acoperi deficitul. Directorul Centrului Ucrainean de Cercetare a Energiei, Oleksandr Harcenko, a menționat că întreruperile de curent în Ucraina vor continua încă doi-trei ani, iar prima iarnă fără astfel de întreruperi ar putea fi posibilă abia în 2027 sau 2028.
Fluxul de știri
0