Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zaharova: Românizarea Moldovei și absorbția ei de către România - o bătălie istorică

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2024
Abonare
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, despre politica de românizare a Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că politica de românizare a Republicii Moldova are drept scop privarea moldovenilor de identitatea lor și transformarea lor în servitori ai României și ai NATO.
„Românizarea Moldovei și absorbția ei de către România este o bătălie istorică care durează de zeci de ani și a atins un nou nivel. Atunci când privezi o persoană de identitatea sa, poți face orice vrei cu ea. Același lucru este valabil și pentru o țară. Identitatea înseamnă rădăcini, stabilitate în diferite sensuri, inclusiv moral-psihologic și moral. Moldovenii încearcă să îi priveze de acest lucru pentru a-i face mankurți”, a spus Zaharova.
Ea a menționat că Moldova mai are rămășițe ale patrimoniului științific, industrial, educațional, dar acestea vor dispărea în viitor.
„Acești oameni sunt necesari pentru a fi servitori eterni, pentru a recruta personal de serviciu pentru nevoile României și ale NATO”, a explicat Zaharova.
Герб ПМР - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2024
Societate
Punctul de control extins Bender-Chișinău va începe să funcționeze în noiembrie
Fluxul de știri
0