Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Punctul de control extins Bender-Chișinău va începe să funcționeze în noiembrie

© Sputnik / Rodion ProcaГерб ПМР
Герб ПМР - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2024
Abonare
În regiunea transnistreană, infrastructura punctului de control Bender-Chișinău va fi extinsă.
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Punctul de control extins Bender-Chișinău se va deschide în noiembrie, despre acest lucru s-a discutat la o întâlnire de miercuri cu participarea așa zisului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Lansarea traficului în cadrul noii scheme este programată pentru 1 noiembrie, dar vorbim despre circulația vehiculelor grele destinate importului.
„La intrarea pe teritoriul punctului de control din Republica Moldova, aceste vehicule vor merge spre dreapta într-o parcare special amenajată, fără a crea aglomerație”, s-a menționat la ședință.
Aproximativ 3,3 milioane de ruble transnistrene au fost alocate din Fondul Rutier al regiunii pentru implementarea proiectului. Alte 839 de mii au fost costurile instalării de garduri și marcaje specializate.
Вадим Красносельский - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2024
Politică
Krasnoselskii: Transnistrenii vor putea vota liber la alegerile prezidențiale din Moldova
În ceea ce privește camioanele de export, acestea intenționează să folosească aceeași parcare. Se studiază posibilitatea instalării unui amplasament similar sau a unei a treia benzi pe contrasens.
După cum sa menționat la întâlnire, necesitatea extinderii punctului de control este demult așteptată. Închiderea frontierei cu Ucraina a crescut fluxul de transport. În plus, se efectuează o verificare mai amănunțită din cauza nivelului „galben” al amenințării teroriste din Transnistria.
Fluxul de știri
0