Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Krasnoselskii: Transnistrenii vor putea vota liber la alegerile prezidențiale din Moldova

CC BY 4.0 / Official website of the leader of Transnistria / Вадим Красносельский
Вадим Красносельский - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2024
Abonare
Așa zisul lider de la Tiraspol, într-o conversație cu jurnaliștii, a asigurat că nimeni din regiune nu va împiedica implementarea drepturilor electorale ale transnistrenilor.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în regiunea transnistreană se vor putea deplasa liber la secțiile de votare pentru a vota la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, a declarat ieri ața zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, într-o discuţie cu jurnaliştii.
Totuși, potrivit acestuia, cei care doresc să-și exercite dreptul de vot trebuie să țină cont de posibilitatea apariției diferitelor tipuri de provocări.
„Nu am intervenit niciodată în alegeri și nu intenționăm să facem acest lucru, dar, desigur, oamenii ar trebui să se gândească la siguranța lor”, a precizat el.
Abțibilduri și brățări pentru alegătorii care vor merge la vot pe 20 octombrie - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2024
Politică
Alegătorii din Moldova vor purta brățări și abțibilduri
Potrivit lui Krasnoselskii, de la viitorul președinte al Republicii Moldova, la Tiraspol, se așteaptă pacea și reluarea negocierilor. Vadim Krasnoselskii a subliniat că Tiraspolul va lua în considerare posibilitatea organizării unui referendum pe problema integrării europene dacă va exista o cerere corespunzătoare din partea Chișinăului.
Pe 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum constituțional.
Fluxul de știri
0